Se reia procesul primarului Vili Pasăre?

Decizia pe care magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuiau să o pronunţe vineri după-amiază în cazul lui Vili Pasăre şi al vărului său, Roberto Păducel, nu era până ieri cunoscută la Dragoteşti, acolo unde fostul lider al PNG Gorj este primar reales la al doilea mandat.

Edilul a preferat să rămână la sfârşitul săptămânii trecute la Dragoteşti şi să îşi trimită avocatul în faţa completului de judecători. Pasăre a discutat apoi cu apărătorul său, însă nu a înţeles prea bine ce anume au decis magistraţii, primarul declarând că de abia în această după-amiază va afla mai multe amănunte.  "El mi-a dat de înţeles că s-ar relua procesul că nu ştiu ce nu era constituţional sau pe procedură la instanţa anterioară. Nu am înţeles foarte exact pentru că şi el urma să afle luni mai multe, oricum, din ce ştiu, nu s-a dat ceva definitiv, deşi eu îmi doream să se termine odată pentru că deja sunt atâţia ani de judecată şi vroiam să se încheie toată treaba asta", spune Pasăre.

Judecat pentru o mită de 3000 de lei

Edilul susţine că judecarea procesului s-ar putea relua la Curtea de Apel Craiova, instanţa de aici condamnându-l însă la 4 ani de închisoare în urmă cu aproape un an. Pasăre a fost judecat pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant luând un plic în care se aflau 3000 de lei. Plicul i-a fost oferit de Titina Pitropu, o femeie de afaceri care s-a plâns în toamna anului 2006 că nu mai putea să ţină în funcţiune depozitele de fier vechi de la Dragoteşti dacă nu îi dădea primarului o anumită taxă lunară, informaţie pe care edilul a negat-o însă categoric. Pasăre a fost reţinut şi arestat preventiv pentru scurt timp în urma flagrantului respectiv, el negând în permanenţă faptul că i-ar fi cerut lui Pitropu bani. Instanţa de la Târgu Jiu l-a găsit chiar nevinovat, însă, ulterior, la Curtea de Apel Craiova, magistraţii au întors foaia la 180 de grade şi i-au aplicat acestuia o pedeapsă de patru ani şi doi ani de interdicţie pentru vreo candidatură la funcţii politice. Sentinţa nu a fost definitivă şi, în ciuda acuzaţiilor formulate la adresa sa, în vara lui 2008, localnicii din Dragoteşti l-au reales din primul tur ca primar al comunei.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: