Se schimbă formatul de joc al Cupei României

Cupa României se va desfăşura după un alt formatul.  Federația Română de Fotbal vrea să facă o competiție mai atractivă, începând cu 16-imile de finală, atunci când intră în competiţie și echipele din Liga 1.

Cupa României se va juca după un nou format iar echipele care vor ajunge să joace cu formaţiile din Liga 1 vor fi repartizate în grupe. Echipele din Liga 2 care vor juca în Cupa României urmează să aibă parte de meciuri tari, din moment ce formatul ar fi unul cu grupe de câte patru echipe.

”Această structură optimizată a Cupei României își propune să aducă mai mulți spectatori pe stadioane, o creștere a audiențelor tv, a veniturilor din sponsorizări și un nivel de joc mai bun. Un obiectiv este și acela ca noul sistem să răspundă mai bine modificărilor din calendarul național și internațional”, a anunţat liga 2.ro despre planul șefilor FRF.

Din 16-imile de finală, echipele de Liga 1 ar urma să fie repartizate în grupe de câte patru formații, împreună cu echipele din ligile inferioare calificate din tururile anterioare.

Va fi un format asemănător cu cel din Champions League, Europa League și Conference League, dar diferit de cum arată Cupele în țările tari din Europa. ”În urma colectării de date, care va continua și în următoarele zile prin întâlniri cu deținătorii drepturilor TV, cu reprezentanți ai cluburilor din Liga 1, Liga 2, Liga 3, AJF, AFAN, cu sponsori și suporteri, va rezulta un nou format al competiției”, a fost anunțul oficial al FRF.

În acest sezon, competiția nu a fost cu adevărat o miză pentru FCSB și CFR Cluj, Rapid a fost învinsă surprinzător la Timișoara de Poli, iar în semifinale au ajuns echipe care pot să ajungă în play-out-ul Ligii 1, precum Sepsi OSK și Campionii FC Argeș. Celelalte echipe calificate sunt FC Voluntari și Universitatea Craiova. În sferturi au evoluat două echipe din Liga 2, FC Buzău și Poli Timișoara, și una din Liga 3, CSO Filiași.

Formaţia doljeană a fost surpriza întrecerii şi cea care a scos din Cupa României pe ACS Viitorul Târgu Jiu în urma unui meci pe care jucătorii nu îl vor uita curând, pentru că au fost lăsaţi la Filiaşi să se descurce cum pot să ajungă la Târgu Jiu.

Vizualizări: 771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: