Se schimbă registrul

După ce aproape i-a înjurat marinărește pe ungurii care au îndrăznit pentru a nu știu câta oară să ceară tot felul de drepturi care aduc atingere Constituției României și duc la învrăjbirea populației de diferite etnii, președintele Băsescu, neobosit de toropeala caniculei, a promis Ungariei că o va pune la punct de-i va pieri pofta să trimită în Ardeal tot felul de zăltați care incită la nesupunere și la violență fără pic de rușine și fără frică.

Nu cu mult timp în urmă, președintele era acuzat că a pactizat cu Orbanul ungur, că este prieten la cataramă, că are prea multe lucruri în comun cu cel care a reușit să uimească Europa cu demersurile sale aiuristice, unele duse până la capăt sub privirile abia încruntate ale bătrânei doamne….Cred că nici Orban nu s-a așteptat la reacția extrem de dură a președintelui Băsescu, fapt pentru care și-a trecut imediat politicienii în registrul diplomatic, ca să mai îmblânzească atmosfera devenită pe nepusă masă aproape incendiară. Ambasadorul ungar în România, Oszkar Fuzes, a prezentat poziţia ţării sale Ministerului român de Externe, transmițând că  Ungaria este angajată în menţinerea stabilităţii în regiune şi în garantarea drepturilor omului şi drepturilor minorităţilor etnice. Așa o fi, dar de ce nu le pune botniță celor cu limbariță și de ce nu-și controlează cetățenii la civilizație și-i lasă să umble în văzul lumii cu neuronii forfota?!  Dorința cea mai fierbinte a ungurilor din România ar fi legată acum de presupusa regionalizare pe criterii etnice în interiorul căreia tocmai și-ar crea enclave ungurești, precum a făcut cu ani în urmă  Stalin pe teritoriul nostru. 

Dacă la început credeam că reacția președintelui Băsescu este exagerată având în vedere că de ani de zile ungurii din Ungaria vin în România și-i instigă pe ungurii români, acum cred că uneori pe obraznici trebuie să-i pălmuiești în public ca să-i umpli de rușine. Pentru că președintele a fost singurul actor de pe scena politicii românești din această vară fierbinte, a marcat puncte importante pe fundalul unei nemulțumiri tot mai evidente a populației rămase cu ochii în soare. După ce s-a terminat scandalul declarațiilor belicoase și de o parte si de alta, s-au reîntors din concedii și premierul și cel de-al doilea om în stat, care s-au grăbit să prindă trenul lui Băsescu din urmă cu ieșiri publice anunțate. Dacă premierul tot se expune pe ecrane la o oră de vârf, măcar să ne spună de ce avem din nou câteva mii de șomeri noi, de ce se scumpesc taxele și impozitele pentru a doua oară, ce e cu explozia de prețuri la utilități și mâncare etc. etc. Pot face prinsoare că Ponta și Antonescu se vor înghesui pe ecranele televizoarelor ca să încerce să-i dea replici președintelui Băsescu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: