Se strâng semnături pentru introducerea rețelei de gaze la Scoarța

Un consilier local din comuna Scoarța a demarat o campanie de strângere de semnături în vederea introducerii rețelei de gaze în localitate. Lucian Macavei, fost candidat la primărie, vrea ca apoi să meargă cu semnăturile la autorități, sperând că le va convinge să atragă fonduri extrabugetare pentru realizarea investiției. Primarul Ion Stamatoiu spune că o asemenea lucrare nu poate fi suportată de bugetul local.

Inițiatorul proiectului afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că implementarea rețelei de gaze la nivel de comună este posibilă. „Împreună pentru civilizație! Sub acest slogan, împreună cu tinerii mei prieteni care au participat la ședinta ordinară de astăzi (n.r. 27 iulie) a Consiliului Local Scoarța și cu susținerea unanimă a celorlalți consilieri locali, am hotărât să demarăm o acțiune de strângere de semnături în vederea demonstrării dorinței cetățenilor de a introduce gaze naturale necesare atât pentru uz casnic, cât şi pentru dezvoltarea durabilă a comunei. Eu cred în oportunitatea implementării unui altfel de proiect!”, a scris Macavei pe pagina sa de Facebook.

Postarea a fost văzută și de primarul Ion Stamatoiu care i-a răspuns, într-un comentariu, că face demersuri în acest sens încă din 2016. „Această propunere a fost discutată în cadrul primăriei împreună cu colegii, depunând în acest sens o scrisoare de intenție, dar analizând valoarea exorbitantă a acestei investiții și știind că pentru aceste lucrări nu se pot accesa fonduri europene și din bugetul local niciodată nu se poate realiza, am amânat deocamdată aceste demersuri”, a răspuns primarul din Scoarța. Ion Stamatoiu spune că a purtat discuții cu o firmă specializată în acest sens și că sumele pe care i le-a prezentat erau imposibil de alocat din bugetul local. Primarul a explicat că cetățenii nu își plătesc obligațiile la bugetul local și că în aceste condiții nu le poate asigura astfel de facilități. „Comuna noastră nu are venituri, este îmbătrânită, avem datorii destule. Astăzi (n.r. vineri) mi-au venit la mapă 32 de amenzi de circulație. Nu știu dacă vine unul sau doi să le plătească. Mai sunt o grămadă de miliarde taxe și impozite. O să fac în una din duminicile următoare o acţiune cu toți salariații, mergem din casă în casă, să-i convingem pe oameni că trebuie să facem ceva, să le asigur și utilități. Toți vor iluminat, drumuri, apă, dar toate se fac cu venituri”, a explicat primarul din Scoarța. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: