DGASPC Gorj cumpără două case pentru copiii instituţionalizaţi

Achiziţie extrem de importantă la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Instituţia vrea să achiziţioneze două case de tip familial în care ar urma să fie adăpostiţi 24 de copii instituţionalizaţi.

DGASPC Gorj doreşte să achiziţioneze două case plus teren la maxim 40 de kilometri de Târgu Jiu, în acestea urmând să fie adăpostiţi 24 de copii care acum trăiesc în apartamente de tip rezidenţial din Târgu Jiu. Doritorii pot depune oferte până pe 7 august, la sediul DGASPC Gorj, instituţia mai având trei astfel de locuinţe la Răchiţi, Huluba de Novaci şi Scoarţa. „Copiii sunt în prezent în apartamente, capacitatea o să se micşoreze şi atunci o parte din copii trebuie să-i mutăm pe aceste case pe care le vom achiziţiona. Erau şase-şapte pe apartamente, fiecare copil trebuie să aibă şase metri pătraţi şi atunci trebuie să-i mutăm”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Apartamentele în care locuiesc acum copiii au fost achiziţionate în anul 2003, printr-un proiect PHARE, şi nu mai corespund din punct de vedere al spaţiului.

Licenţă provizorie

Aşa se face că în anul 2015, în urma unei inspecţii sociale, au fost constatate nenumărate deficienţe, motiv pentru care nu s-a putut acorda decât licenţă provizorie pentru aceste servicii sociale prestate de DGASPC Gorj. Potrivit consilierului judeţean Denisa Şuţă, aceste licenţieri provizorii expiră în câteva luni, de aici şi graba DGASPC de a cumpăra noi locuinţe pentru copiii instituţionalizaţi. „August 2017 este ultimul termen până la care această licenţiere poate fi acordată. Riscăm ca acei copii şi persoanele instituţionalizate să rămână pe drumuri pentru că nu se va obţine, este evident, această licenţă pentru că nu au fost remediate deficienţele. Sunt foarte multe case de tip familial care nu respectă normele, probabil se vor închide casele din Plopilor, Săvineşti şi Debarcader”, a declarat Denisa Şuţă, consilier judeţean.

Vizualizări: 1,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: