Se vând foarte bine lopețile pentru zăpadă

La prima zvâcnire a iernii gorjenii și-au luat măsuri de siguranță. Pentru că se anunță o iarnă grea, cu zăpadă multă și geruri năprasnice, aceștia au început să se pregătească de pe acum. Au luat cu asalt magazinele care comercializează lopeți de plastic și, fără să stea pe gânduri sau să se uite la preț, au cumpărat. Cel mai bine s-au vândut lopețile auto, iar vânzătorii au epuizat stocurile după prima zi de iarnă.

Cei care comercializează lopeți speciale pentru zăpadă se declară mulțumiți de vânzările înregistrate în prima zi de iarnă. Dacă până acum au stat cu marfa expusă, iar clienți treceau doar să testeze piața, ieri majoritatea agenților economici din Târgu-Jiu care comercializează aceste produse a epuizat stocul. Puține au fost magazinele unde se mai găsea câte o lopată de mașină sau pentru curte.

Prețurile variază în funcție de mărimea lopeții și a materialului din care este confecționată. Comercianții cred că acesta este doar începutul și sunt deciși să-și aprovizioneze magazinele așa cum trebuie pentru perioada următoare. „Cel mai bine s-au vândut lopețile pentru mașini. Șoferii vor să fie pregătiți în cazul în care își vor găsi mașinile îngropate în zăpadă. S-au vândut bine și lopețile mai mari pentru curte, în special cele din material plastic. Cele de fier merg mai slab pentru că oamenii nu vor să-și zgârie pavelele sau aleile. Prețurile variază între 10 și 20 de lei la lopețile de plastic, cele mai scumpe fiind cele de mașină. Eu mai am numai 2 lopeți pentru că restul s-au vândut. Trebuie să facem comandă mai mare ca să putem face față cerințelor clienților, asta pentru că de acum se tot caută lopeți, mai ales dacă iarna va fi pe atât de grea pe cât se anunță”, a declarat un comerciant din Piața Centrală.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: