Sechestru pe mobilă pentru că n-au plătit impozitul

Primăria Târgu Jiu vinde bunuri confiscate de la datornici. Recent, municipalitatea a scos la vânzare un autoturism la prețul de peste 7.000 de lei. Acesta se află în curtea Transloc, însă nu este singurul bun sechestrat de la rău-platnici. Peste cinci milioane de lei mai are de recuperat Direcția de Taxe și Impozite Locale de la târgujieni.

Pentru persoane fizice sau firme, Direcția de Taxe Locale a instituit peste o sută de sechestre. Datornicii care s-au angajat, în scris, că vor mai achita din datorii încă nu au rămas fără bunuri. Altele au fost deja indisponibilizate și vor fi scoase la vânzare pentru că proprietarii au ignorat semnalele municipalității. „Au fost instituite 67 de sechestre mai multor persoane fizice, din care au fost soluționate 19. Acestea au fost aplicate pe 57 de mijloace de transport, opt imobile, clădiri și terenuri și pe două bunuri mobile de uz casnic și mobilier. Mijloacele de transport sechestrate au fost lăsate în custodia debitorilor, cu excepția unuia este depozitat în curtea SC Transloc SA. A fost evaluat și urmează să fie valorificat”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Nici persoanele juridice nu au scăpat de sechestru. Aproximativ 60 de firme s-au trezit cu sechestru pe bunuri pentru că nu au plătit taxele și impozitele locale. Au fost soluționate 40, în urma unor angajamente de plată, iar alte 18 urmează să fie reanalizate. Sechestrele au fost puse pe clădiri, spații comerciale și opt mașini.

Vizualizări: 434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: