Au rămas fără alocaţii pentru că nu au mers la şcoală

N-au dat pe la şcoală şi au rămas fără alocaţii. Este o situaţie tot mai des întâlnită în rândul familiilor din judeţul Gorj care nu-şi trimit copiii la cursuri. Sute de familii primesc alocaţiile de susţinere reduse din cauza absenţelor din catalog.

În cazul în care copiii nu merg la şcoală şi au mai mult de douăzeci de absenţe, familiile nu mai primesc alocaţiile de susţinere. „Situaţia cu absenţele ne este transmisă de Inspectoratul Şcolar. Dacă sunt absenţe nemotivate între una şi 19 absenţe, diminuarea alocaţiei de susţinere este de 20%, dacă numărul de absenţe depăşeşte 20, dreptul este suspendat pentru familia beneficiară”, a explicat Natalia Moreanu, directorul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj.

Deja, sute de familii au de suferit din cauza absenţelor. „La momentul acesta, avem 156 de familii suspendate pentru aceste absenţe şi 232 de familii pentru care acest drept a fost diminuat”, a mai anunţat Moreanu.

După cel mult şase luni, dacă fac dovada că au trimis copiii la şcoală, familiile care au rămas fără bani vor primi, din nou, alocaţia de susţinere.

Vizualizări: 1,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: