Secretarii din zece comune, schimbaţi de ANFP

Foarte multe primării din judeţul Gorj au încadrat pe funcţia de secretar persoane care nu au pregătirea cerută de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Singura soluţie de intrare în legalitate este ca ANFP să scoată la concurs posturile vacante, lucru care se va şi întâmpla în perioada următoare în Gorj.

Printre primăriile care se confruntă cu o astfel de situaţie se numără şi primăria Căpreni, unde secretarul primăriei este specialist în agricultură. Cu toate astea, acesta are autoritatea de a semna documente oficiale, ocupând această funcţie de mai puţin de un an de zile. Potrivit primarului Emil Cătănoiu, postul de secretar va fi scos la concurs de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici până la sfârşitul anului. „Noi nu avem secretar de meserie, cel care se ocupă acum are specializare în agricultură, este secretar de un an de zile, dar avem promisiunea din partea ANFP că până la sfârşitul anului scoate postul la concurs. Aici este singura problemă pentru că în rest şi-au mai completat studiile”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

Aceeaşi situaţie şi la Bengeşti Ciocadia, unde funcţia de secretar al primăriei este ocupată de un inginer de profesie. În urmă cu două săptămâni, primarul Geogia a trebuit să dea o dispoziţie pentru ca primăria să poată avea secretar în persoana celui de acum. „Înainte se ocupa juristul de treaba secretarului numai că în urmă a două săptămâni acesta nu a mai primit aviz din partea ANFP pentru că nu avea statut de funcţionar public. Atunci am dat o dispoziţie prin care să preia acesta de acum care este inginer de profesie, are studii superioare”, a declarat Victor Geogia, primarul din Bengeşti Ciocadia. Şi aici va avea loc un concurs de ocupare a funcţiei de secretar, concurs la care actualul secretar nu va participa.

La Baia de Fier, secretara primăriei are studii economice însă potrivit primarului, aceasta urmează în prezent cursuri pentru a-şi întregi studiile. „Ea are studii superioare economice, dar ar trebui să aibă juridice pentru că semnează acte oficiale. Oricum din câte ştiu eu, ea urmează nişte cursuri şi oricum sunt şi alte primării care au problema asta”, a declarat Constantin Mihuţescu, primarul din Baia de Fier.

Potrivit legii, secretarii de comune trebuie să aibă studii superioare juridice şi administrative altfel riscând să fie eliberaţi din funcţii.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: