Secretarul de stat în MECTS, Oana Badea, vine în Gorj

Oana Badea, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), va fi prezentă azi în judeţul Gorj pentru a lua parte la dezbaterile legate de Legea Educaţiei Naţionale. Întâlnirea la care vor lua parte secretarul de stat, inspectori şcolari, profesori, părinţi şi elevi face parte din campania „Tu faci legea de nota 10” şi se va desfăşura începând cu ora 14.00 în municipiul Motru.

Peste 400 de profesori, părinţi şi elevi sunt aşteptaţi azi la Casa de Cultură din Motru pentru a lua parte la dezbaterile legate de noua Lege a Educaţiei Naţionale, la care va fi prezentă şi Oana Badea, secretarul de stat în MECTS. Justin Paralescu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, spune că întâlnirea din cadrul campaniei „Tu faci legea de nota 10” a fost stabilită la Motru deoarece la aceasta vor participa şi reprezentanţi din Mehedinţi, judeţul vecin. Campania ce îşi propune o aplicare cât mai eficientă a prevederilor Legii Educaţiei lansată pe 14 martie a ajuns şi în Gorj. Aceasta vizează de asemenea diseminarea şi discutarea metodologiilor elaborate de MECTS, împreună cu cadrele didactice din ţară în vederea aplicării prevederilor Legii Educaţiei Naţionale. Până pe 15 aprilie inspectoratele şcolare din toată ţara vor trebui să organizeze conferinţe privind Legea Educaţiei pentru ca informaţia să ajungă corect la un număr cât mai mare de membri ai comunităţilor şcolare. 

Ca suport pentru această campanie, MECTS a elaborat o broşură, intitulată „Tu faci legea de nota 10”, care se adresează profesorilor, elevilor, părinţilor, pentru a explica exact modul în care va fi implementată Legea Educaţiei Naţionale

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: