Cum scăpați de furnicile din grădină

Grădinăritul implică mai ales protejarea culturilor de insectele dăunătoare. Deși sunt considerate insecte folositoare de cele mai multe ori, furnicile pot dăuna plantelor în mod indirect și anume prin transportul și protejarea coloniilor de afide. Dacă nu doriţi să le ucideţi cu substanţe chimice atunci puteţi apela la un repelent natural prin care să le îndepărtaţi.

Afidele sunt ocrotite de furnici dacă acestea au apărut în grădină şi atunci nu mai pot fi atacate de alte insecte, inclusiv de buburuze, care ne scapă de aceste afide. Din păcate buburuzele pot fi chiar îndepărtate  de furnici. Mai grav este faptul că afidele se răspândesc în grădină cu ajutorul furnicilor, care le transportă de pe o plantă pe alta. Recompensa obținută de furnici pentru aceste servicii sunt substanțele dulci, pe care le excretă afidele.

Pentru soluţia cu care veţi îndepărta furnicile aveţi nevoie de:

-250 ml de apă caldă;

-o lingură de sare;

-40 ml de apă oxigenată 3% (peroxid de hidrogen).

Dizolvați sarea în apa caldă apoi adăugați apa oxigenată şi amestecați. Transferați soluția obținută în recipientul dotat cu pulverizator și răspândiți-o cu ajutorul acestuia în locurile invadate de furnici. Rezultatul poate fi observat aproape instantaneu iar furnicile vor părăsi grădina în 30-60 minute.

Vizualizări: 892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: