Secretul alinierii Marii Piramide de la Giza a fost descifrat

Cu aproape 4.500 de ani în urmă, faraonul egiptean Khufu a construit Marea Piramidă de la Giza, care are o înălțime de 138 de metri și este considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Secretul alinierii perfecte a construcției la punctele cardinale este destul de greu de descifrat, dar un expert american a reușit acest lucru.

Proiectanții Marii Piramide din Egipt ar fi folosit metoda care utilizează echinocțiul de toamnă, pentru a alinia cu mare precizie structura față de punctele cardinale, potrivit Live Science.

”Constructorii Marii Piramide a faraonului Khufu au aliniat uriașul monument la punctele cardinale cu o exactitate extraordinară, mai mare de patru minute de arc sau cincisprezece părți de grad”, a spus Glen Dash, un inginer american, de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, care studiază piramidele de la Giza, într-o lucrare publicată în The Journal of Ancient Egyptian Architecture.

Dash a demonstrat în analiza sa că egiptenii ar fi folosit metoda echinocțiului de toamnă. În experimentul său, el a plasat o tijă (numită gnomon) pe o platformă de lemn și a marcat locul umbrei acesteia pe parcursul zilei de 22 septembrie.

”La echinocțiu, expertul va descoperi că vârful umbrei se desfășoară în linie dreaptă și aproape perfect în direcția est-vest”, a spus Dash.

Marea Piramidă de la Giza este una dintre cele mai enigmatice structuri de pe Pământ. În documentarul ”Precizia șocantă a Marii Piramide”, experții ”au fost uimiți să descopere cunoștințele matematice ale constructorilor egipteni.

Marea Piramidă este aliniată cu trei șaisprezecimi de grad spre nord, find cea mai precisă aliniere față de oricare altă structură de pe Pământ”, a spus David Childress, autor.

Mai mult decât atât, fizicianul Mechael Dennin de la Universitatea California, Irvine din Statele Unite dezvăluie secrete uluitoare despre Marea Piramidă.

”Când te uiți la alinierea Marii Piramide observi că ea este aliniată foarte foarte precis spre nord. Iar ceea ce este chiar mai interesant este faptul că dacă te gândești la trecutul când a fost ridicată, axa Pământului s-a modificat puțin, iar alinirea spre nord a piramidei a fost și mai precisă, în acele vremuri”.

Iar secretele Marii Piramide nu se opresc aici. Fizicianul punctează și o altă enigmă.

”Nu numai că Marea Piramidă este aliniată perfect spre toate punctele cardinale, dar și locul său pe Pământ a fost ales intenționat. Dacă trasezi un cerc din vârful piramidei spre punctele cardinale, direcțiile găsite vor trece prin mai multe zone de pământ decât oricare altă locație de pe planeta noastră”, a spus Dennin.

În afara acestui secret, mai există încă unul. David Wilcock îl dezvăluie. ”Marea Piramidă a fost construită cu ajutorul unei tehnologii avansate, mai bună decât avem astăzi. ”Egiptenii au folosit la proiectarea Marii Piramide unitatea de măsură numită cubit regal care este egal cu 1,86 feet (56,69 cm). Ceea ce este foarte interesant este faptul că acest cubic regal este exact a 125 milionime din diametrul polar al Pământului, adică distanța dintre Polul Nord și Polul Sud”.

Vizualizări: 2,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: