Cum readuceţi plasticul îngălbenit la culoarea albă

Se întâmplă deseori ca un aparat electrocasnic sau alte obiecte din plastic să capete o culoare galbenă. Dacă nu aveţi de gând să îl înlocuiţi puteţi apela la o metodă de a-i reda acestuia culoarea albă.

Plasticul își pierde aspectul original şi nu mai a atât de alb, luând nuanţe de galben - portocaliu. Durabilitatea acestuia depinde de caracteristicile inițiale ale materialului  iar îngălbenirea plasticului este un lucru deseori întâlnit. Există o serie de metoda simple care vă vor ajuta să albiți plasticul îngălbenit.

1.Esență de oțet

Luați esență de oțet de 70-80% şi umeziți un disc demachiant, apoi frecați zonele îngălbenite de pe suprafața plasticului. Nu uitați că trebuie să lucrați în mănuși. Ștergeți apoi plasticul cu un burete înmuiat în apă.

2.Perhidrol (soluția apoasă a peroxidului de hidrogen de concentrație 30%).

Îl puteți găsi în farmacii. Aplicați puțină soluție pe un burete și ștergeți suprafața cu pete galbene. Pentru un rezultat de calitate, procedura trebuie repetată de 3-5 ori.

3.Alcool

Metanolul, etanolul, izopropanolul și alte tipuri de alcool pot fi utilizate cu succes în această problemă. Procedura este, de asemenea, simplă: puneți-vă mănuși, aplicați alcool pe un disc demachiant sau burete și ștergeți plasticul îngălbenit.

4.Acetonă

Nu se potrivește tuturor tipurilor de plastic, deoarece este o soluție destul de agresivă. Prelucrați suprafața din plastic cu acetonă, apoi îndepărtați cu grijă resturile, folosind un burete și apă.

5.Spray pentru curățat materiale plastice

Aceste soluții se vând în magazinele specializate și ajută la curățarea plasticului. În același timp îl acoperă cu un strat protector subțire și invizibil.

Dacă totuşi dacă plasticul nicidecum nu se spală e posibil să fie din cauza schimbării structurii plasticului. În acest caz, puteți vopsi petele galbene cu vopsea-spray de culoare albă.

Vizualizări: 5,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: