Plante care ajută la purificarea aerului

Plantele reprezintă un element decorativ foarte apreciat pentru interioare. Pe lângă faptul că au un aspect plăcut și oferă un plus de culoare, acestea ajută la purificarea aerului din locuință.

Deși multe persoane preferă să țină flori în grădină, din ce în ce mai mulți oameni descoperă beneficiile plantelor de apartament. Anumite specii nu trebuie ținute în spații închise dar există plante benefice pentru sănătate care sunt și foarte ușor de sădit și de îngrijit.

1. Palmierul Areca este o plantă frumoasă de interior. Frunzele sale au un aspect plăcut și un efect relaxant asupra camerei. În plus, Areca este foarte ușor de plantat și de întreținut. Însă cel mai mare avantaj este faptul că acest palmier elimină toxinele acumulate din praf și alte particule care plutesc în atmosferă.

2. Palmierul bambus poate elimina substanțe toxice precum benzen, tricloroetilen și alți agenți contaminanți. În plus, această plantă oferă armonie și pace locuinței, având un efect relaxant. De parcă nu ar fi de ajuns, palmierul bambus oferă un aspect plăcut și tropical încăperii, indiferent de locul în care îl plasezi.

3. Feriga este o plantă foarte cunoscută care crește aproape ca orice buruiană. Datorită formei sale, această plantă a devenit o opțiune excelentă pentru decorarea și purificarea aerului din locuință. Feriga are frunze moi, de un verde deschis care curăță aerul de substanțe precum toluen și xilen, care se găsesc, de obicei, în lipici, ojă și alte produse chimice. Deși feriga nu este greu de îngrijit, necesită totuși mai multă atenție decât alte plante.

4. Iedera este o plantă care poate supraviețui aproape în orice loc. Din fericire, este o alegere potrivită și ca plantă de apartament.  În caz că nu știai, iedera crește foarte rapid, se adaptează ușor la mediul în care este ținută și ajută la decorarea locuinței în stil feng shui.

5. Orhideea nu este atât de greu de îngrijit, în ciuda reputației pe care și-a creat-o. Deși este o floare foarte delicată, important este să îi oferi cantitatea de apă și de lumină solară de care are nevoie. Prezența orhideei în locuință ajută la eliminarea xilenului, un agent contaminant din atmosferă care se găsește în var și în lemnul mobilierului. Un lucru foarte interesant este faptul că orhideea respiră și emană oxigen noaptea, drept pentru care este planta ideală pentru dormitor.

Vizualizări: 1,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: