Şedinţa AGA de la CEO, amânată pentru marţi. Sediul, în suspans!

Şedinţa acţionarilor Complexului Energetic Oltenia, în care urma să fie stabilit unde va fi sediul social al companiei, a fost amânată. Nu se cunosc motivele pentru care Adunarea Generală a Acţionarilor nu a respectat data comunicată în convocator. Şedinţa a fost reprogramată pentru marţi, 1 martie, tot cu începere de la orele 12. Proiectul privind sediul va fi însă amânat pentru o şedinţă ulterioară.

 Adunarea Generală a Acţionarilor CE Oltenia trebuia să se întrunească în şedinţă luni, 29 februarie. Parlamentarii gorjeni, mobilizaţi de deputatul Scarlat Iriza, anunţaseră că vor lua parte la această şedinţă, tocmai pentru a cere păstrarea sediului social al companiei la Târgu Jiu şi nu la Bucureşti, aşa cum au propus supraveghetorii complexului. În convocator există o prevedere prin se poate decala cu o zi data la care a fost stabilită ședința. Parlamentarii nu s-au mai prezentat, dat fiind faptul că ar fi mers degeaba la sediul CE Oltenia.

 Surse: Decizia privind sediul, amânată

Decizia privind mutarea sediului social al companiei energetice depinde de mandatul pe care îl vor avea reprezentanţii Ministerului Energiei, acționar majoritar în acest caz. Surse de la centru spun că nici marţi nu va fi luată în discuţie hotărârea, ci va fi o amânare.

Liderii de sindicat s-au revoltat şi ei pentru faptul că se tot tărăgănează luarea unei decizii. Gabriel Căldăruşe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), care a protestat prin înfometare la sediul companiei tocmai pentru păstrarea sediului social la Târgu Jiu, crede că acţionarii CE Oltenia vor readuce în discuţie acest subiect. "Am înțeles că există șanse de amânare, marți. Sau mai bine zis un vot de abținere. Sunt informații neverificate. E posibil să fie reluat subiectul în viitor. Nu e imposibil. Este posibil să aștepte cumva un moment mai propice. Nu vedeți lipsa asta totală de transparență? Mi se pare părea normal să fi dat un comunicat de dimineață, la prima oră, la amânarea ședinței AGA", a comentat Gabriel Căldărușe, liderul SMEO.

 Pârvulescu: Ministerul are alte priorităţi

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu, spune că s-a întâlnit luni cu secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu, care i-ar fi explicat că altele sunt priorităţile ministerului și nu mutarea sediului social al companiei. "Ministrul secretar de stat Popescu a spus că prioritară nu este mutarea sediului, ci restructurarea, reorganizarea și eficientizarea companiei. Atâta timp cât a zis chestiunea aceasta, mă gândesc că nu se mută sediul marți, altfel nu spunea de priorități. De altfel reorganizarea și eficientizarea sunt de durată. Indiferent că nu plac la opinia publică, prea puțin mă interesează subiectul acesta. Mă interesează ce se întâmplă cu noi, ca şi companie, putem să avem sediul și la mine, la Peșteana. Dacă mai suntem doar 2000 de oameni degeaba. Dacă nu se iau măsuri urgente de reașezare a activității, degeaba mai vorbim de sediu", a explicat Pârvulescu.       

Vizualizări: 1,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: