Ziua în care se decide unde va fi sediul CE Oltenia

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia vor discuta luni, 29 februarie, propunerea Consiliului de Supraveghere privind mutarea sediului social de la Târgu Jiu la Bucureşti. Decizia depinde de mandatul pe care îl vor avea reprezentanţii Ministerului Energiei, care este acţionar majoritar. Ministerul a anunţat joia trecută că nu stabilise niciun mandat, acesta urmând a fi decis luni dimineaţă. Şedinţa are loc la ora 12.00 la sediul Complexului Energetic Oltenia. Un parlamentar de Gorj a anunţat pe facebook că va merge la şedinţă pentru a cere rămânerea sediului la Târgu Jiu şi a făcut apel la ceilalţi deputaţi şi senatori să îl urmeze.

 Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia este cel care a propus mutarea sediului social la Bucureşti. Au urmat proteste de stradă cu mii de oameni, dar şi greva foamei cu zeci de salariaţi. Inclusiv ministrul Energiei a făcut o deplasare la Târgu Jiu, fără a da un răspuns concludent. După o săptămână de grevă a foamei a liderilor SMEO, Consiliul de Supraveghere a dat un comunicat în care a anunţat că „va analiza propunerea Directoratului de reconsiderare a mutării sediului social”, dar subiectul a rămas pe ordinea de zi a AGA. Surse din minister susţin că luni nu va fi luată o decizie finală, ci una de amânare.

 Iriza cheamă parlamentarii la CEO

Deputatul Mişcării Populare, Scarlat Iriza, face apel la parlamentarii de Gorj pentru a merge împreună, luni, la sediul CEO, acolo unde are loc şedinţa AGA în care se decide unde va fi pe viitor sediul companiei. Scarlat Iriza este nemulţumit că, în ciuda promisiunilor făcute de ministrul Energiei, mutarea sediului social la Bucureşti încă figurează pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor de luni. „Voi insista ca lângă mine să fie toţi ceilalţi 10 parlamentari de Gorj. După părerea mea, luni este o zi istorică pentru Gorj şi pentru economia Gorjului. Dacă acum nu suntem uniţi nu este bine pentru judeţul Gorj. După cum ştiţi luni, pe ordinea de zi, este mutarea sediului social al societăţii la Bucureşti. Eu şi domnul Popeangă am vorbit două ore cu ministrul Energiei la Bucureşti. I-am spus că acceptăm să facă un punct de lucru la Bucureşti, unde să fie angajaţi câţiva specialişti, până la 20, dar sediul social să rămână la Târgu Jiu. Se pare că ministrul nu-şi respectă promisiunile”, a declarat Iriza.

 Călinoiu apreciază iniţiativa lui Iriza

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, apreciază iniţiativa deputatului. „Foarte bine că va merge la sediul CEO, e bună ideea domnului Iriza. Eu voi face luni întâlnirea cu primarii şi vom merge cu un document pertinent şi bine motivat, cu interesele judeţului Gorj, care sunt în deplină concordanţă cu interesele strategiei naţionale şi a funcţionării Complexului Energetic Oltenia”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Iriza spune, însă, că Ion Călinoiu nu are ce căuta la întâlnirea de luni. „Autorităţile judeţului au fost aici şi şi-au băgat picioarele în acest complex de foarte multe ori. Ion Călinoiu nu are ce să caute acolo, el a făcut numai rău acestui judeţ de când e preşedintele Consiliului Judeţean”, a declarat Iriza.

ARGUMENTE SUBŢIRI

Argumentele Consiliului de supraveghere pentru mutarea sediului social al CE Oltenia la Bucureşti sunt unele subţiri, care ţin mai degrabă de confortul acţionarilor. Aceştia nu ar mai fi nevoiţi să vină o dată pe lună la Târgu Jiu, pentru a participa la şedinţe. Altfel, compania are deja un sediu la Bucureşti, pe care îl poate folosi ca punct de lucru.

Vizualizări: 6,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: