Ședința liberalilor cu șefii de la centru, anulată pentru că primarii nu au venit

Ședința primarilor liberali, programată pentru marți seara, a fost amânată! Prim-vicepreședintele organizației, Dan Motreanu, și vicepreședintele regional Gigel Știrbu nu s-au mai putut întâlni cu peneliștii gorjeni din cauză că mulți dintre ei sunt în concediu. Cel puțin aceasta este declarația oficială. Unii nu sunt în județ, alții nu au vrut să vină, a spus secretarul general al PNL Gorj, Marcel Iacobescu. 

Lipsa de participare a acestora poate fi interpretată ca o susținere a președintelui filialei, Dan Vîlceanu, dat fiind că la această întâlnire se discuta despre posibila schimbare a acestuia din funcție. Discuțiile despre demiterea lui Vîlceanu au apărut în aprilie, câteva luni mai târziu a fost formată o comisie care să analizeze cine e președinte al filialei și dacă Vîlceanu a fost incompatibil când era și secetar general al PNL. Mai departe a fost sesizată Comisia de Arbitraj pentru a se pronunța pe spețele invocate din statutul partidului. O decizie a Comisiei de Arbitraj nu a fost dată, iar ședința programată marți era pentru a lua ”pulsul” organizației, pentru a afla dacă primarii susțin sau nu schimbarea lui Vîlceanu.


Au lipsit inclusiv Dumitru Leuștean, primarul din Novaci, și Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, dar și alți edili de comune. Secretarul general al PNL Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Gorj TV că l-a anunțat pe Dan Motreanu că primarii nu vin. Unii sunt plecați, alții nu au vrut să vină, spune el. În lipsa participanților, ședința nu s-a mai ținut. 


Gigel Știrbu a părut iritat de faptul că primarii gorjeni ignoră întâlnirea cerută de Dan Motreanu. „Este vorba despre o întâlnire informală cu primarii PNL din județul Gorj pentru a vedea care este situația de la baza acestei filiale, iar această întâlnire am rugat pe secretarul general al filialei să o organizeze, deci nu a fost o chestiune secretă (...) dar în situația în care sunt foarte mulți în imposibilitatea de a putea participa, am zis că nu are rost să facem două sau trei întâlniri pe aceeași discuție și așteptăm să fie toți în localitatea sau în județ pentru a putea să ne întâlnim cu toții. Ce vă pot spune este că până pe 15 septembrie trebuie trebuie să existe o decizie vizavi de această speță și aici mă refer la situația de la Gorj”, a afirmat vicepreședintele regional al PNL Gigel Știrbu, la Radio Infinit.

Surse spun că Motreanu și Știrbu au făcut drumul până la Gorj, deși fuseseră anunțați de lipsa de participare, însă nu au avut cu cine să stea de vorbă. 

Vizualizări: 3,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: