Şedinţă sindicate - administraţie cu scântei. Ce s-a decis!

Sindicatele şi administraţia din Complexul Energetic Oltenia s-au întâlnit miercuri pentru a discuta problemele legate de majorările salariale, dar şi despre acordarea economiei la fondul de salarii, însă discuţiile s-au terminat fără o concluzie. În contractul de muncă este prevăzută o primă de Crăciun de 550 de lei în tichete cadou, iar sindicatele au cerut încă 450 de lei în bani, din economia la fondul de salarii. Noul director Laurenţiu Ciobotărică le-a transmis că nu există buget, iar liderii sindicali Mitrescu şi Marciuc au ameninţat că se duc la ministru.

Întâlnirea dintre sindicate și administrație a fost una cu scântei. Problema este că mii de salariați au primit cota de cărbune, iar cheltuielile nu au fost prevăzute în bugetul pe 2015. Reamintim că directorul de atunci Laurențiu Ciurel a refuzat să acorde cota de cărbune prin contract, spunând că se va discuta în iunie-iulie cât și cum se va da. Banii nu au fost trecuți în buget, separat, așa cum se întâmpla, dar în final s-a acordat tot din fondul de salarii. Sindicaliștii FNME cer minim 1.000 de lei cu tot cu tichetele cadou, iar sindicaliștii inventați de Laurențiu Ciurel solicită acum 1.800 de lei. Acum o săptămână cereau și ei tot 1000 de lei, spunând că acestea sunt fondurile disponibile. Este de reamintit că și ei sunt vinovaţi de reducerea veniturilor și facilităților angajaților CEO pentru că au acceptat mereu propunerile administrației, dar revocarea lui Ciurel a schimbat și interesele acestora. Potrivit unor surse, Gabriel Căldărușe, liderul SMEO, l-a atacat pe Ciobotărică cu argumentele lui Laurenţiu Ciurel. I-a spus acestuia că l-a pus director Fondul Proprietatea şi că nu vrea să dea banii din fondul de salarii. Ciobotărică i-ar fi răspuns că cel care l-a pus pe el lider a creat situaţia aceasta, prin felul în care a făcut bugetul.

Ciobotărică a anunţat că a analizat majorările salariale făcute de Ciurel și că 40% nu respectă criteriile stabilite în comisia mixtă. Din acest motiv, a decis ca în cazul salariaţilor care au primit clase pe criterii sindicale şi politice să se revină la vechiul salariu, iar sumele să ajungă la cei care merită. Pe lista promovaţilor sunt mulţi pesedişti şi lideri sindicali apropiaţi de fosta conducere. 

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: