Șef din CE Oltenia, audiat în procesul lui Greblă

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au audiat, luni, mai mulţi martori în dosarul în care secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, este judecat pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

Printre martorii audiaţi s-a aflat şi Daniel Burlan, membru în directoratul Complexului Energetic Oltenia, fost director general al Societății Naționale a Lignitului Oltenia. Daniel Burlan a declarat că în anul 2015 a fost audiat la DNA, iar procurorii au pus presiune pe el. "Au pus puţină presiune pe mine. Mi-au spus: 'cu tine trebuie să discutăm altcumva' (...). Toni Greblă mi-a cerut să-l primesc pe inculpatul Mihai Prundianu, pe vremea când eram director la SNLO. Toni Greblă nu mi-a spus problema pentru care Prundianu va veni la mine şi nici nu mi-a cerut să îl ajut cu ceva. Prundianu era interesat să cumpere cărbune de la SNLO. Toni Greblă a trimis mai multe persoane la mine, care mergeau în audienţă la el şi erau nemulţumite de exproprieri", a relatat martorul, citat de Agerpres.

La același termen a fost audiat și un avocat care a relatat modul în care o persoană i-a solicitat să întocmească un contract de vânzare-cumpărare pentru nişte capre de la o fermă ce îi aparţinea lui Toni Greblă. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 22 aprilie.

Procesul se află în faza de apel, după ce, pe 11 mai 2018, un complet de trei judecători de la Instanţa supremă l-a achitat pe Toni Greblă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituire a unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. (A.A.)

Vizualizări: 2,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: