Sancțiune anulată în cazul pacientului mort lângă spital la Rovinari

Tribunalul Gorj a anulat în luna martie sancțiunea disciplinară aplicată anul trecut unei asistente medicale a spitalului din Rovinari, după ce un pacient a murit pe bancă, în fața unității medicale. Grigore Dragomir, lăcătuş la Termocentrala Rovinari, a decedat în seara zilei de 12 iulie 2018, după ce a plecat din spital.

În acte figura ca internat, dar în realitate pleca acasă după ce făcea injecție. De data aceasta a reușit doar să treacă strada. Oamenii l-au văzut și au strigat către cei de la spital, dar nimeni nu a ieșit să acorde primul ajutor, nici măcar ambulanța care era în fața spitalului, pe motiv că este nevoie de un apel la 112.

Familia a spus că bărbatul fusese trimis acasă din lipsă de paturi, dar medicul a susținut că îi găsise pat în alt salon și că nu știa că pacientul a plecat. O asistentă a fost scoasă țap ispășitor pentru că nu s-a asigurat de prezența permanentă a pacientului în salon. I s-a diminuat salariul cu 5% timp de o lună, dar Tribunalul Gorj a anulat sancțiunea, deoarece potrivit legii doar avertismentul poate fi aplicat fără cercetare disciplinară. Femeia a avut și alte argumente, cum că erau două asistentela 55 de paturi sau că spitalul nu avea pază care să împiedice pacienții să meargă în curte, dar oricum acestea nu au contat câtă vreme nu s-a respectat procedura. (A.A.)

Vizualizări: 1,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: