Şef nou la Poliţia Motru. A destructurat reţele de traficanţi de droguri şi proxeneţi!

Poliţia Municipiului Motru are începând de joi, 1 martie, un nou conducător. Este vorba de comisarul şef de poliţie Daniel Popescu, care va coordona activitatea poliţiei motrene pe o perioadă de cel puţin 6 luni. Acesta are o vastă experienţă în destructurarea grupărilor infracţionale.

Daniel Popescu are 41 de ani, iar ultimul loc de muncă l-a avut în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Gorj. Poliţistul este absolvent al Academiei de Poliţie „A.I. Cuza”, Bucureşti, promoţia 1999, având o vechime de 19 ani în câmpul muncii. Împuternicirea sa în funcţia şef al Poliţiei Municipiului Motru a avut loc după ce, în luna decembrie 2017, Florea Preda, cel care conducea unitatea, s-a pensionat. De atunci, activitatea Poliţiei Motru a fost coordonată de Alexandru Prejbeanu, adjunctul şefului poliţiei motrene, care de la 1 martie revine pe postul său.

Comisarul şef Daniel Popescu a activat în cele mai importante structuri ale poliţiei, iar timp de un deceniu a coordonat Compartimentul Antidrog din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, ocazie cu care a contribuit la destructurarea mai multor grupări infracţionale, care aveau ca preocupări traficul şi consumul ilicit de droguri. „Împuternicirea comisarului şef la conducerea Poliţiei Municipiului Motru constituie un plus de siguranţă pentru cetăţenii municipiului Motru, acesta contribuind şi la destructurarea unei alte grupări de proxeneţi şi complici ai acestora, care, în vara anului 2014, au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi sub acuzaţia că obligau mai multe tinere din localitate să se prostitueze în străinătate şi în cluburi de pe litoralul românesc”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Daniel Popescu a fost cel care a acţionat şi pentru identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de un grup de persoane care procurau din străinătate etnobotanice pe care ulterior le comercializau prin localurile publice şi unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Gorj. În acest caz, au fost luate măsuri preventive faţă de şapte tineri, iar faţă de consumatori s-a dispus colaborarea cu Agenţia Naţională Antidrog şi alte instituţii, în vederea integrării într-un program special de recuperare.

Daniel Popescu a fost împuternicit pe o perioadă de 6 luni, după care va mai putea rămâne încă o jumătate de an la conducerea unităţii, dacă postul nu va fi scos la concurs sau dacă nu va fi împuternicită o altă persoană.  

Vizualizări: 6,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: