Şefa Colegiului Farmaciştilor şi-a pus casa gaj pentru a salva farmacia

Şefa Colegiului Farmaciştilor din Gorj, Sanda Dumitrescu, a declarat că farmacia sa nu va mai elibera reţete gratuite sau compensate până în februarie anul viitor. Acesta a mai spus că a ajuns la sapă de lemn pentru că Casa de Asigurări de Sănătate Gorj nu a mai făcut nicio plată. Pentru a-şi salva farmacia, aceasta a pus gaj casa şi unitatea pentru a plăti furnizorii.

Târgujienii, care au aşteptat cu nerăbdare începutul lunii noiembrie pentru a beneficia de reţete gratuite sau compensate, au avut surpriza ca multe farmacii să-şi fi epuizat plafonul în doar câteva ore. O farmacie, Imedica, condusă de Sanda Dumitrescu, nu a eliberat nicio reţetă. Reprezentantul unităţii farmaceutice, Ileana Alexandrina Dumitrescu a declarat: “Nu se ştie când se vor lua banii. Plăţile făcute de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au rămas la nivelul lunii iunie, din care s-au primit decât 12%. Situaţia mea economică nu-mi permite să dau medicamente. Nu am bani pentru a plăti datoriile la furnizori. Nu am posibilitatea să mai iau credite, am pus casa şi farmacia gaj, nu am cu ce să mai garantez un credit la ora actuală.” Există posibilitatea ca această farmacie să nu mai onoreze reţete gratuite sau compensate până în luna februarie a anului 2010. Ileana Alexandrina Dumitrescu a mai precizat: “Nu cred că această situaţie se va regla până la sfârşitul anului în curs, cred că până în luna februarie nu se vor îndrepta lucrurile.”

Farmacia Imedica nu a semnat actul adiţional

Un număr de 71 de farmacii din Gorj au primit, la începutul lunii câte 100 milioane de lei vechi, în vederea onorării reţetelor gratuite şi compensate, după cum a declarat Cosma Dumitrescu, directorul adjunct al Casei Asigurărilor de Sănătate. La sfârşitul săptămânii trecute farmaciştii au semnat acte adiţionale prin care li se mărea prevederea bugetară pe 2009. “Farmacia Imedica este singura farmacie din judeţ  care nu a semnat actul adiţional de mărire a plafonului. Reprezentanţii unităţii se tem că nu-şi vor primi banii”, a mai precizat Cosma Dumitrescu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: