Începe marea recrutare a managerilor. Cinci firme, 1,2 milioane de euro!

Ministerul Energiei va cheltui câte 300.000 de euro, timp de patru ani, pentru selectarea membrilor consiliilor de administraţie din companiile energetice. Ministrul Victor Grigorescu a anunţat recent că va începe o campanie de recrutare de manageri profesionişti pentru companii. La CE Oltenia, de exemplu, firma Quest Advisors a fost angajată pentru a găsi directori pentru companie, dar procesul nu este finalizat nici la un an şi jumătate de la demarare. De asemenea, Statul a mai plătit 150.000 de euro pentru selectarea directorului general Laurenţiu Ciurel de către firma Kienbaum.

Pentru recrutarea directorilor de la CE Oltenia compania a plătit 150.000 de lei, conform datelor furnizate de companie. Au fost selectaţi Daniel Antonie la Divizia Minieră, care era deja director, şi Laurenţiu Ciobotărică la Divizia Financiară. Ministerul a mai plătit 150.000 de euro pentru selectarea managerului. Recrutarea a fost făcută de firma germană Kienabum şi a fost ales Laurenţiu Ciurel, director numit de PSD, de pe o listă scurtă de patru persoane.

Firma angajată de CEO nu a trecut testul

În timp s-a demonstrat că OUG 109 de guvernanţă corporativă nu a avut rezultatele scontate, dat fiind că în funcţii au ajuns tot persoane puse politic. Ministrul Victor Grigorescu a anunţat că va porni o campanie de selectare a managerilor, criteriile fiind profesionalismul şi integritatea. Ca urmare, a semnat un acord-cadru pe patru ani cu cinci firme şi consorţii de firme de head-hunting pentru selectarea personalului de conducere în companiile subordonate Ministerului Energiei. Valoarea maximă estimată a acordului este de circa 1,2 milioane euro, cu TVA inclus, din care, pentru 2015 a fost bugetată suma de 296.000 euro. Firmele sunt Transearch International SRL, consorţiul The Searchers Advisory Group SRL-Fast Forward Solutions SRL, Lugera &Makler SRL, consorțiul PriceWaterhouseCoopers-George Butunoiu Group și consorțiul Boyden Global Executive Search-Choice Management&Consulting SRL. La licitaţie a mai participat şi Quest Advisors SRL, firma care recrutează directori pentru CEO, dar s-a clasat pe ultimul loc.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: