Vezi aici ce poreclă are directorul Constantin Preoteasa

Şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului se recreează plimbându-se cu bicicleta. După program acesta renunţă la autoturism pentru a-şi petrece cât mai mult timp în aer liber. De multe ori îşi însoţeşte nepotul în plimbările lui cu bicicleta prin oraş. “Tata Puiu” sau “Popreasa”, aşa cum este numit de către copiii din centrele de plasament, spune că mersul cu bicicleta şi per pedes îl relaxează şi îl ajută să descopere magazinele noi din municipiu.

Constantin Preoteasa este directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj de peste 15 ani. De-a lungul carierei sale a fost marcat de necazurile copiilor şi ale bătrânilor instituţionalizaţi. Cel mai mult a fost afectat de cazurile de incest şi de crimele săvârşite în faţa copiilor. În ambele situaţii, minorii au avut nevoie de consiliere pe o lungă perioadă de timp. “Nu-mi iese din minte o elevă din zona Motru, violată de propriul tată. Era o fată foarte bună la învăţătură şi foarte cuminte. După acel eveniment a prins o ură foarte mare pe toţi bărbaţi şi tocmai de aceea a dat admiterea la Academia de Poliţie. A reuşit cu brio şi chiar mă gândesc că va fi vai şi amar de infractorii bărbaţi ce vor avea de-a face cu ea”, a declarat Constantin Preoteasa. Din cauză că este foarte ataşat de copiii instituţionalizaţi, şeful DGASPC este numit de către aceştia “Tata Puiu” sau “Popreasca”.

Se plimbă cu bicicleta însoţit de nepot

În timpul liber, Constantin Preoteasa se relaxează plimbându-se cu bicicleta sau mergând pe jos câţiva kilometri. “Îmi place să mă plimb cu bicicleta sau să merg pe jos câţiva kilometri. De multe ori merg pe câte o stradă şi mă întorc pe alta. Este un bun prilej de a vedea clădirile noi din Târgu Jiu. Din cauza programului aglomerat nu mai ştiu pe unde se află anumite magazine”, a declarat Constantin Preoteasa. În plimbările sale, şeful DGASPC Gorj este însoţit de foarte multe ori de către nepoţelul său, Vlad Andrei, elev în clasa a treia. “Nepoţelul este sufletul meu. Majoritatea timpului liber ni-l petrecem împreună. De fiecare dată când plecăm la plimbare cu bicicleta eu merg înainte şi el după mine. Am mers împreună şi la centrele rezidenţiale. Nepotul meu este foarte prietenos şi se joacă cu asistaţii. Atunci când joacă fotbal eu îi asist. Sunt foarte mândru de Vlad Andrei deoarece este un copil cuminte şi inteligent. Cred că este rodul soţiei mele deoarece se ocupă foarte mult de el. Nu cred că aş putea sta vreodată fără băiat. L-am crescut de mic şi ne consideră părinţii lui. Pe mine mă strigă “tata”, iar pe soţia mea “mama”. Fiica mea este plecată în Franţa, iar copilul nici nu vrea să audă să meargă acolo”, a mai precizat Constantin Preoteasa.

Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: