Universitatea „Constantin Brâncuşi”, la coada cercetării din România

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu se află pe locul 74 în topul instituţiilor cu activitate de cercetare din România, după activitatea ştiinţifică relevantă la nivel internaţional şi indexată între anii 2002-2011. Clasamentul este realizat de Asociaţia Ad Astra. Printre indicatorii măsuraţi de autorii studiului Ad Astra se numără scorul relativ de influenţă (SRI),  scorul relativ de influenţă individual (SRII) şi numărul articolelor ştiinţifice indexate până în iunie 2011.

În topul cercetării româneşti UCB se plasează pe poziţia 74 într-un clasament realizat de Asociaţia Ad Astra, cu 86 de articole indexate ISI în perioada 2002-2011. Primele trei locuri sunt ocupate de Universitatea „Babeş-Bolyai”, cu 3977 de articole, Universitatea din Bucureşti, cu 3965 articole şi de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cu 2663 articole. În top apar şi institute de cercetare din ţară, spitale, grupuri şcolare, printre care şi Grupul Şcolar „Materiale de Construcţii” din Târgu Jiu, care are un articol indexat, colegii sau consilii judeţene. Numărul total al instituţiilor luate în calcul este de 789. Înaintea UCB se află Universitatea de Nord din Baia Mare, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad sau Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.

Nici în primele zece universităţi mici

Potrivit unui clasament realizat de Money.ro, după cifrele publicate de Ad Astra, universitatea târgujiană nu se regăseşte în topul celor mai bune zece universităţi mici din România în funcţie de articole ştiinţifice după exigenţele internaţionale, indexate între 2002-2011. „La categoria universitate publică mică intră toate universităţile de stat din România, cu excepţia celor din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara”, conform Money.ro. Astfel, Universitatea din Craiova ocupă locul 15 în clasamentul Ad Astra,cu 883 de articole ştiinţifice conforme normelor internaţionale. În acest clasament, UCB se află pe locul 16.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: