Șefi noi la parchetele din Gorj

Parchetele de pe lângă judecătoriile din Târgu Jiu și Târgu Cărbunești au șefi noi.
Cosmin Petrescu-Eriță a fost delegat, începând cu data de 1 mai, în funcția de prim-procuror al parchetului din Târgu Jiu. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de către Consiliul Superior al Magistraturii.


„În motivarea propunerii formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova s-a arătat, în esență, că funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu este vacantă, magistratul delegat în funcția a fost transferat la altă unitate de parchet și s-a dispus încetarea delegării acestuia începând cu data de 30.04.2022, iar domnul procuror Popescu-Eriță Cosmin este bine pregătit profesional și are o bună comunicare cu procurorii, personalul auxiliar și conex din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, se arată în motivarea CSM.
Camelia Caragea ocupa postul de prim-procuror din anul 2017.
Șef nou este și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. Este vorba de Ionela Valeria Gheju, intrată de curând în magistratură, după ce a ocupat funcția de consilier juridic la CE Oltenia.


Aceasta ocupă postul lăsat liber de procurorul Mugurel Constantin Bîjnea, transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj începând cu data de 15 aprilie.
„Din verificarea traseului profesional rezultă că doamna Gheju Ionela Valeria, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, are gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă judecătorie și o vechime în funcția de procuror de 2 ani și 3 luni”, se arată în hotărârea Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
Cei doi procurori au fost delegați în funcție pentru o perioadă de șase luni.

Vizualizări: 5,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: