Zeci de gorjeni sunt dați în urmărire. Ce infracțiuni au comis

Aproximativ 50 de persoane care s-au născut în județul Gorj sau domiciliază aici sunt date în urmărire de poliției. Printre cei urmăriți se regăsesc și patru gorjence acuzate de furt, proxenetism sau pentru fraudarea fondurilor europene. Sunt și persoane pe numele cărora există mandate europene pentru diferite faptă pe care le-au săvârșit în străinătate.


Pe site-ul Inspectoratului Județean de Poliție se găsesc la rubrica ”Personale urmărite” 49 de gorjeni care se sustrag de la mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea. Condamnările pleacă de la trei luni și ajung până la câțiva ani de stat după gratii în funcție de gravitatea faptelor.
Se pare că majoritatea gorjenilor condamnați la închisoare, și care nu vor să-și ispășească pedeapsa, au comis infracțiuni la regimul circulație. Unii au condus pe drumurile publice fără permis, sau cu acest document falsificat, au circulat cu numere de înmatriculare false, iar alții au consumat băuturi alcoolice la volan. Sunt mulți gorjeni dați în urmărire și pentru că au furat sau au tâlhărit.
În acest moment, în evidențele Inspectoratului Județean de Poliție Gorj există și persoane pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare emise de țări precum Germania, Italia, Suedia sau Belgia și Austria. De exemplu, poliția din Italia caută un gorjean care nu a respectat legea imigrării, autoritățile din Belgia trebuie să depisteze un bărbat care a comis mai multe furturi din magazine de bijuterii, în Suedia un altul a traficat droguri, iar în Austria un gorjean a fost prins la furat.
Există și gorjeni căutați pentru infracțiuni de înșelăciune, proxenetism, trafic de persoane sau fraudarea fondurilor europene.
Cea mai mică pedeapsă cu închisoarea o are de executat un bărbat care a fost acuzat de abandon familial. Acesta ar trebui să stea după gratii 180 de zile, a stabilit instanța de judecată.

Vizualizări: 4,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: