Şefii carierelor miniere, reconfirmaţi pe post. Ce note au luat!

Carierele miniere ale CE Oltenia vor fi conduse de aceleași persoane, diferenţa fiind că acum sunt numite în baza unui concurs. Una dintre cele mai mari note a fost obținută la examenele pe post de către un director care a înregistrat rezultate slabe la unităţile pe care le-a condus. Pentru două funcții de șef de carieră nu s-a mai organizat concurs.

Rezultatele concursului organizat de CE Oltenia pentru posturile de conducere din carierele și exploatările miniere arată că nici măcar unul dintre candidați nu a reușit să obțină nota 9. Cariera Pinoasa va fi condusă de Gheorghe Mărășescu care a obținut 76,5 puncte dintr-un total de 100. Gheorghe Pătruț rămâne șef la Cariera Rovinari-Poiana cu 73 de puncte, iar Mihai Mariescu va conduce Cariera Peșteana după ce a fost notat cu 81,5 puncte.

Carierele din zona Jilț vor fi conduse de Cosmin Ciobotea - Jilţ Nord (74 de puncte) și Ion Racoviță – Jilţ Sud (77 de puncte). Activitatea Carierei Roșiuța va fi manageriată și de acum încolo de David Constantin, care a obținut 84,5 puncte, iar Cariera Lupoaia de Viorel Vulpe, care a fost notat cu 86 de puncte, acesta fiind și cel mai mare punctaj acordat unui candidat la funcția de șef de carieră. Cariera mehedințeană Husnicioara va fi condusă tot de Teodor Suciu (82 de puncte).

Proba scrisă s-a punctat cu 30 de puncte, interviul cu 60 de puncte, iar 10 puncte au fost din oficiu. Punctaj mare a obținut și Alin Bădescu (86 de puncte), cel care va gestiona în continuare activitatea Uzinei de Reparații Rovinari. 

La concurs s-a remarcat Ion Bălășoiu, candidat la funcția de inginer șef tehnic la EMC Jilț, care a obținut 85.5 puncte.  

Funcțiile de șef de carieră la Roșia și Tismana nu au fost scoase la concurs. Motivul? Posturile sunt blocate de foștii conducători, Dumitru Dragu și Nicolae Cilibiu. Cei doi au fost disponibilizați de CE Oltenia, însă au intrat în concedii medicale, iar compania nu a putut organiza concurs pe aceste posturi.

Vizualizări: 10,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: