Şefii CE Oltenia, pârâţi la FMI de sindicalistul Pisc Scrădeanu

Liderii de sindicat din BNS şi Cartel Alfa s-au plâns la organismele internaţionale de modul în care au fost selectaţi şefii din companiile de stat. Ion Pisc Scrădeanu, prim-vicepreşedintele BNS, a declarat pentru ziarul Bursa că un exemplu dat celor din FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială a fost modul de selectare a celor din conducerea CE Oltenia.

Procesul de selecţie a managerilor din companiile de stat a fost unul din punctele discutate săptămâna trecută de sindicaliştii din Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa cu organismele financiare internaţionale.

Ion Pisc Scrădeanu, prim-vicepreşedintele BNS, a declarat pentru ziarul Bursa că „numirea managerilor profesionişti este un proces pe care l-am susţinut pentru depolitizarea companiilor de stat. Ori, tocmai acest lucru nu se întâmplă”. Potrivit lui Pisc Scrădeanu, statul se amestecă în numirea membrilor Consiliilor de Administraţie şi a directorilor. „Ca să fie un proces depolitizat, managementul profesionist trebuie să fie ales numai de compania de resurse umane, în baza criteriilor stabilite de stat. Ori, în prezent, statul este cel care alege din CV-urile selectate de compania de resurse umane", este de părere liderul de sindicat.

„Conducerea CEO, numită politic”


Sindicalistul Pisc Scrădeanu, propulsat în sindicalism de energeticienii de la Rovinari, a ţinut să dea celor din organismele internaţionale drept exemplu negativ tocmai Complexul Energetic Oltenia. Scrădeanu a declarat ziarului Bursa că "Firma de head-hunting a colectat 30 de CV-uri, a selectat zece, iar comitetul de coordonare format din reprezentanţi ai statului a ales cinci. Aceştia nu au toţi experienţă în domeniu şi sunt numiţi politic. Pe lângă Constantin Bălăşoiu, care are o îndelungă experienţă în sistem şi în managementul unităţilor termoelectrice, restul membrilor selectaţi pentru Consiliul de Supraveghere sunt oameni numiţi politic, fără nicio legătură cu energia - precum Marian Untescu, Gheorghe Udrişte, Gavril Baican".

TURNĂTORUL DRAGNEA

Ion Pisc Scrădeanu umbla cu pâra încă de tânăr. Actualul sindicalist a fost identificat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii drept informator al Securităţii. Pisc Scrădeanu şi-a turnat la Securitate foştii colegi de serviciu, numele lui de informator fiind DRAGNEA.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: