Şefii CE Oltenia, poliţe de asigurare de 46 de milioane de euro

Complexul Energetic Oltenia a publicat pe SEAP invitaţia de participare pentru achiziţia serviciului ,,Asigurarea de răspundere profesională a membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Directoratului”. Valoarea estimată a contractului este de 510.853 RON fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, „valoarea unei poliţe de asigurare va fi 3.000.000 de euro pentru fiecare membru al Consiliului de Supraveghere şi de 5.000.000 de euro pentru fiecare membru al Directoratului”. La acest moment, Consiliul de Supraveghere este format din şapte persoane, iar Directoratul din 5 persoane.

caiet_sarcini

Potrivit modelului de contract publicat pe SEAP, „Asiguratorul se obligă să acorde despăgubiri reprezentând: Sumele pe care asiguratul este obligat sa le plătească cu titlu de despăgubire; Sumele pe care asiguratul este obligat sa le plătească pentru prejudiciile provocate ca urmare a faptelor culpabile, erori sau omisiuni săvârşite in mod involuntar in actele de administrare sau conducere a societăţii; Sumele pe care asiguratul este obligat sa le plătească prin neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasa a obligaţiilor ce ii revin, potrivit contractului de administraţie sau mandat; Prejudiciile cauzate prin actele îndeplinite de directori sau de personalul din subordine, când dauna nu s-ar fi produs daca asiguratul ar fi exercitat supravegherea impusa de îndatoririle funcţiei lor; Sumele reprezentând plata cheltuielilor de  judecata, făcute de reclamant pentru îndeplinirea formalităţilor legale in vederea obligării asiguratului la plata despăgubirilor, daca asiguratul a fost obligat la despăgubire prin hotărâre judecătorească definitiva si irevocabilă”.

În cele două anexe la Caietul de sarcini sunt publicate şi numele membrilor CS şi Directoratului CE Oltenia, care vor beneficia de poliţele de asigurare. Printre supraveghetorii CE Oltenia apare şi numele lui Ioan Mihăilă, fostul consilier al ministrului Niţă, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, în dosarul „Mită la Hidroelectrica”.

Invitaţia de participare a fost lansată de CE Oltenia pe SEAP la data de 19 decembrie 2013, data limită de depunere a ofertelor fiind 7 ianuarie 2014. Pentru a fi considerată eligibilă, societatea de asigurare trebuie să fi avut în 2013 o cifră de afaceri de minim 100 de milioane de euro. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Perioada de asigurare este de 12 luni. Caietul de sarcini este semnat de directorul de Resurse Umane Ion Răuţ şi de şeful Serviciului Organizare Sorin Olaru.

licitatie_ceo

Membrii Consiliului de Supraveghere asiguraţi, potrivit caietului de sarcini:

Dumitraşcu Gabriel

Spătaru Dorin-Cătălin

Porumbel Ana-Georgiana

Naftali Daniel Adrian

Mihăilă Ioan

Chiţu Alin

Purdilă Răzvan Cătălin

Membrii Directoratului asiguraţi, potrivit caietului de sarcini:

Ciurel Laurenţiu Dan

Medinţu Aurel

Scurtu Maria

Petroniu Ion

Antonie Daniel

Vizualizări: 5,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: