Catrinoiu, lichidatorul care l-a băgat pe Potârcă în puşcărie

Fostul candidat la Președinția României, Ninel Potârcă, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile după ce a fost prins în flagrant, joia trecută, dând mită unui lichidator judiciar pe care îl cheamă, cum altfel decât Matei Catrinoiu. Flagrantul a fost organizat la Craiova și, ca urmare, vineri Constantin Ninel Potârcă a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă. Solicitarea procurorilor doljeni a fost acceptată, dar sentința judecătorilor nu este definitivă, Curtea de Apel Craiova fiind cea care ar urma să dea o decizie finală, care îl poate face pe Potârcă să prindă Anul Nou după gratii.

Faptele de care este acuzat fostul prezidențiabil nu sunt deloc unele simple, mai ales dacă ținem cont și de restul problemelor penale pe care le are acesta. „În cursul lunii noiembrie 2013, procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus începerea urmăririi penale faţă de Potîrcă Constantin Ninel pentru infracţiunea de dare de mită prevăzută şi pedepsită de art. 255 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, constând în aceea că i-a oferit unui lichidator judiciar suma de 20.000 lei, pentru a se retrage din dosarul privind falimentul unei societăţi comerciale reprezentată de acesta sau pentru a avea o atitudine favorabilă intereselor sale. Oferta s-a materializat la data de 19.12.2013, când învinuitul Potîrcă Constantin Ninel, i-a remis lichidatorului judiciar suma de 5.000 lei, în scopurile sus-arătate, promiţând totodată că în luna următoare îi va remite şi restul de 15.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al procurorilor craioveni, în care se menționează că, pe lângă sprijinul polițiștilor din Gorj, anchetatorii au avut și suportul ofițerilor Serviciului Român de Informații.

Catrinoiu, lichidatorul cu flagrantul

Așadar, Potârcă era urmărit și monitorizat la greu, lucru pe care îl știa și el și care poate ridica semne de întrebare cu privire la autenticitatea flagrantului ce a dus la încătușarea acestuia. Anchetatorii nu au suflat o vorbă despre identitatea lichidatorului judiciar care i-a ajutat în capturarea unei prăzi atât de importante, însă tot cartierul Meteor știe că liderul PNȚCD Gorj, Matei Catrinoiu, este cel care a colaborat cu procurorii și cu ofițerii SRI pentru prinderea în flagrant a lui Potârcă.

În ultimii ani, „Obama” de Meteor a avut numai vorbe grele la adresa celui desemnat de instanță să îi administreze afacerile, Potârcă susținând că Matei Catrinoiu îi duce în mod intenționat afacerile de râpă. În plus, în primăvară, fostul prezidențiabil îl prezenta în următorul mod pe Catrinoiu. „Vă daţi seama cine şi cum e pus să-mi administreze mie afacerile. E un lichidator care are soţia colegă cu judecătorii care mă judecă pe mine şi mă discriminează pentru că sunt rom, iar la Curtea de Apel amanta acestui om era şefă de secţie. Păi cum să mi se facă mie dreptate vreodată la Gorj sau la Craiova? O să mă plâng la Consiliul Superior al Magistraturii, la Uniunea Practicienilor în Insolvenţă şi pe unde se mai poate pentru că eu sunt convins că e un caz de incompatibilitate nu doar în dosarul meu, ci în toate celelalte de care s-a ocupat acest domn Matei Catrinoiu”, spunea Potârcă, el făcând referire inclusiv la judecătoarea Carmen Mladen, de la Craiova, arestată și condamnată în urma unui alt flagrant în care a fost implicat Catrinoiu. Anul trecut, în plină campanie electorală, acesta era șantajat de judecătoare cu niște poze deocheate, atunci fiind organizat la București un flagrant ce a dus la prinderea lui Mladen luând bani de la liderul țărănist.

Arestat a doua oară în 2013

„Obama”  din Meteor este pentru a doua oară anul acesta în postura de a avea cătușe la mâini. În vară el a mai primit un mandat de 29 de zile emis de Tribunalul Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală, după o săptămână de stat în spatele gratiilor, Potârcă fiind lăsat liber de Curtea de Apel Craiova. Acesta a rămas însă cu interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu, luna trecută fiind trimis în judecată la Tribunalul Gorj, instanța lăsându-l doar cu restricția de a nu părăsi țara. Cu o săptămână în urmă, Potârcă se plângea că are grave probleme de sănătate, neezitând să-i blesteme pe procurorii și judecătorii care l-au ținut „arestat” în Târgu Jiu, acesta spunând că trebuia să fi fost văzut de medici de mai mult timp.

Tot atunci acesta dezvăluia și faptul că a suferit un infarct în timpul unui control medical la Timișoara, dar și că fratele său, Gheorghe, de 53 de ani, este pe moarte și că are nevoie de o operație complicată în străinătate.

DECES

Joi noaptea, la câteva ore după reținerea sa la Craiova, fratele lui Ninel Potârcă a trecut în lumea celor drepți, el fiind condus ieri pe ultimul celor drum. Gheorghe Potârcă a fost înmormântat fără ca la ceremonie să fie prezent și Constantin Ninel Potârcă, toate greutățile rămânând pe seama lui Toma Potârcă, un alt frate al fostului prezidențiabil.

Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: