Șefii CEO se asigură pentru ucidere din culpă

Complexul Energetic Oltenia a scos la licitație „Servicii de asigurare de răspundere civilă profesională pentru membrii Consiliului de Supraveghere și membrii Directoratului”. Suma de 121.222 de lei este pusă la bătaie pentru emiterea unei polițe de asigurare care să acopere răspunderea civilă a persoanelor asigurate pentru daunele/ prejudiciile cauzate din culpă angajaților, partenerilor de afaceri, autorităților, acționarilor sau companiei.

Polița are și o clauză de ucidere din culpă, în vederea acoperirii costurilor de apărare rezultând din orice procedură penală inițiată împotriva unei persoane asigurate.

O altă clauză privește practicile privind angajații, care presupune acoperirea cererilor de despăgubire îndreptate împtriva managerilor referitoare la concediere sau încheiere nelegală a unui raport de muncă, inducerea în eroare, prin declarații false, a unui angajat în derularea raporturilor de muncă sau a unui aplicant, discriminarea la locul de muncă, hărțuirea la locul de muncă, umilirea, defăimarea ori invadarea vieții private la locul de muncă, practici greșite utilizate la angajare, privarea pe nedrept de oportunități în carieră, angajare sau promovare, neglijență si inegalitate in procesul de evaluare, defăimare. Clauza este obligatorie.

Societățile de asigurare interesate pot depune oferte până la data de 30 iulie. (A.A.)

Vizualizări: 3,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: