Peste 1.500 de pensionări la CEO în 2021. Condiția!

“Din 2021 sunt peste 1.500 de salariați de la Complexul Energetic Oltenia care s-ar putea pensiona”, a spus Sorin Olaru, director de Resurse Umane, făcând referire la posibila intrare în vigoare a legii care să permită reducerea vârstei de pensionare a celor care lucrează în condiții deosebite cu patru luni la an, față de trei luni la an cum este acum. Proiectul este de la 1 aprilie la Camera Deputaților, cameră decizională, dar a fost tergiversat în ultimele luni.

Conducerea CE Oltenia susține necesitatea acestui proiect, chiar dacă va fi greu să găsească personal. “Cu siguranță reducerea vârstei de pensionare este necesară în Complexul Energetic Oltenia. Sunt condiții deosebite în majoritatea locurilor de muncă, singura problemă este că legislația a înghețat într-un fel locurile de muncă deosebite la nivelul anului 2001, de atunci nemaifiind posibilă încadrarea altor locuri de muncă în condiții deosebite”, a spus Olaru.

Acum sunt opt mii de salariați cu condiții deosebite, deși mai mulți ar îndeplini criteriile. “Avem condiții deosebite în toate carierele miniere, la Termocentrala Rovinari, condiții speciale în activitatea de subteran și la mecanicii de locomotivă de la Craiova și Ișalnița. Sunt peste 8.000 de salariați cu condiții deosebite, pentru care compania plătește în fiecare lună contribuția prevăzută la Casa de Pensii”, a spus Olaru.

Reducerea în acest moment ajunge până la opt ani. Dacă vârsta de pensionare este 65 de ani, cu condiții deosebite se poate ajunge la o pensionare la 57 de ani. “În anii anteriori, când era Ordonanța 36 care asigura venit de completare timp de doi ani, au fost persoane care au plecat din companie la 55 de ani. Este necesară reducerea vârstei de pensionare, toată lumea știe problemele care apar după 30 sau chiar 40 de ani de muncă în cariere”, a concluzinat șeful de la Resurse Umane. (A.M.)

Vizualizări: 31,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: