Şefii de cariere, în şedinţă cu Ciurel. Ce misiune au primit!

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a convocat  ieri şefii din eşaloanele 2 şi 3 din subunităţile complexului, cărora le-a cerut să convingă minerii şi energeticienii că nu le taie din venituri. Ciurel spune că a recurs la această întâlnire după ce a împrăştiat prin cariere 10.000 de flyere fără efect, pentru că salariaţii cred în continuare că vor pierde 40% din venituri.

Administraţia CE Oltenia a convocat ieri după-amiază şefii din unităţile complexului la o şedinţă la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“. La această şedinţă directorul general Laurenţiu Ciurel le-a explicat şefilor din liniile inferioare că trebuie să le transmită salariaţilor din unităţile miniere şi energetice că administraţia nu vrea să taie salariile minerilor şi energeticienilor, aşa cum spun sindicatele.

Ciurel a recunoscut practic că iniţiativa sa de a explica prin afişe aplicate prin unităţi că drepturile rămân la nivelul anului 2014 a dat greş. “I-am convocat cu un singur scop. Am constatat că peste jumătate din angajaţi habar nu au de oferta care am făcut-o, deşi am făcut 10.000 de flyere. Toată lumea ştie că se ia 40% din salariu ori lucrul acesta nu este adevărat. Vreau să chem şi şefii de nivelele 2 şi 3, ca să le explic care e situaţia pentru că ei sunt în contact în fiecare zi cu oamenii. Vor trebui să transmită că de fapt sunt aproape salariile care au fost anul trecut cu excepţia a 100 de lei, 2.7%. În rest nu se schimbă nimic”, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia, înainte de şedinţă.

Cei prezenţi la discuţii nu au vrut să facă comentarii legate de această şedinţă. Fostul director al carierei Lupoaia, Constantin David, a spus doar că se va discuta pe seama bugetului de venituri şi cheltuieli.

Chiar şi directorul Diviziei Miniere a CE Oltenia, Daniel Antonie, a luat parte la această şedinţă. Acesta nu a dorit să facă declaraţii presei prezente, a spus doar că “am venit la teatru”.

Marciuc: Îi duce la specializare să sperie oamenii

Sindicaliştii din minerit şi energie sunt de părere că în acest fel administraţia vrea să pună presiune mai multă pe salariaţi. “Am înţeles că administraţia a chemat şefii la ora 16.30 la Teatru, la Elvira Godeanu. De la adjunct şef de sector îi chemă la teatru să le prezinte situaţia economică. Cred că îi duce la specializare să se ducă a doua zi să sperie oamenii. Ăsta e interesul lor”, a comentat Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte al Federaţiei „Univers”.

Comisia de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) al salariaţilor CE Oltenia se va întruni din nou astăzi pentru a discuta pe seama bugetului pe acest an. Reprezentanţii federaţiilor semnatare au spus că vor propune şi astăzi administraţiei varianta cu prelungirea actualului CCM cu încă două luni.  

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: