Concursul pentru funcţia de decan la o facultate a UCB, anulat

Concursul pentru postul de decan al Facultăţii de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu a fost anulat pentru a doua oară. De această dată, niciunul dintre cei doi candidaţi nu a avut dosarul complet, aşa cum cer procedurile.

Conform rectorului UCB, Luminiţa Popescu, concursul pentru şefia Facultăţii de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative a fost anulat pentru că dosarele de candidatură ale celor doi candidaţi, respectiv Sorin Vasile Purec şi George Niculescu, nu au fost conforme. Concursul trebuia să aibă loc luni, 16 februarie. Selecţia a mai fost suspendată o dată în luna ianuarie pentru că nu s-a întrunit la timp Consiliul Facultăţii, organismul care avizează candidaturile. „Concursul nu mai are loc deoarece dosarele de candidatură ale celor doi candidaţi au fost incomplete. La consiliul facultăţii au fost verificate şi acolo s-a constatat. Decanul mi-a sesizat prin adresă faptul că un dosar nu avea aşa cum prevede regulamentul minim o recomandare din afara universităţii şi cel de-al doilea dosar avea o greşeală, poate fi şi de dactilografiere, dar până la urmă este o greşeală, planul managerial nu a fost făcut pe restul de mandat, ci era pe 4 ani. Pe aceste considerente s-a anulat pentru a întocmi dosarele exact aşa cum prevede regulamentul”, a declarat Luminiţa Popescu, rectorul UCB.

Astfel, conducerea universităţii a stabilit o nouă dată de concurs. Candidaţii vor trebui să depună din nou candidaturile în perioada 16-20 februarie, iar concursul va avea loc abia în 23 martie.

Postul de decan al facultăţii, în litigiu

Prin universitate se vehiculează faptul că postul de decan al acestei facultăţi nu trebuia scos la concurs deoarece există un litigiu în instanţă pentru care nu s-a dat o soluţie definitivă. Rectorul UCB, Luminiţa Popescu, spune că a urmat procedurile legale.  “Actualul decan, doamna conferenţiar Tomescu Dumitrescu Cornelia, a mai fost decan la acea facultate, a fost revocată, a câştigat pe formă înţeleg, în instanţă, suspendarea deciziei Senatului prin care a fost revocată şi acum se judecă pe fond. Dumneaei exercită funcţia de decan, însă, fie că a câştigat în litigiu, fie că a câştigat prin concurs cu vechiul rector, legea este clară şi aplicabilă tuturor. Decanii dau concurs cu noul rector. Asta scrie în lege. În opinia mea, câtă vreme rectorul a venit cu echipă managerială şi a fost confirmat prin ordin de ministru pe baza acestui dosar de candidatură, care a avut şi o listă cu propunere pentru echipa managerială, decanii trebuie să dea din nou concurs cu noul rector. Aşa scrie legea, nu e că vreau eu”, a mai spus rectorul Luminiţa Popescu.   

Acest aspect a fost sesizat şi de cititorii Pandurul. “Postul de decan este în litigiu şi nu este vacant, legislaţia muncii nu permite organizarea de concurs pe un post ocupat”, se arată într-o sesizare făcută un cititor al ziarului pe site-ul Pandurul. 

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: