Şefii de deconcentrate nu văd rostul evaluării lui Cârciumaru

Şefii instituţiilor deconcentrate nu văd rostul evaluării anunţate de Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj. Directorii spun că au fost evaluaţi favorabil, la sfârşitul lunii ianuarie, de către ministerele de care aparţin, şi că nu se tem de evaluările politice.

 Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, se află printre cei evaluaţi în luna ianuarie, de minister. Acesta spune că stă liniştit, mai ales că postul său nu se numără printre cele scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii. „Nu mă simt îngrijorat, am fost evaluat în luna ianuarie, la Ministerul Sănătăţii. Dacă veţi consulta site-ul Ministerului Sănătăţii veţi vedea că, în momentul de faţă, sunt scoase la concurs 16 posturi de director, ceea ce înseamnă că, la unele Direcţii Sanitare din ţară, conducerea nu este asigurată. Nu am avut discuţii cu liderii PSD Gorj în acest sens pentru că pe mine mă evaluează Instituţia Prefectului, Ministerul Sănătăţii, alte foruri decizionale”, a declarat Marius Boeriu. Acesta spune că nu va putea fi eliberat din funcţie decât printr-un ordin de ministru. „Funcţia de director executiv al DSP Gorj s-a ocupat la ANFP, acum cinci ani şi a fost ocupată de către mine, pe perioadă nedeterminată. În cazul în care se va lua o decizie privind schimbarea mea din funcţie, voi trece pe un post de execuţie, în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, dar eliberarea mea nu se poate face decât printr-un ordin de ministru”, a precizat Boeriu. Nici Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj, nu are emoţii privind demiterea sa din funcţie, mai ales că este membru PSD. „N-am nicio teamă, am avut evaluarea făcută de forul ierarhic superior, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Am participat la evaluare, n-am nicio problemă. N-am avut discuţie cu liderii PSD. Sunt membru PSD, nu e niciun secret”, a declarat Nicolae Giorgi. 

Şi Constantin Negrea, directorul APIA Gorj, a primit aviz favorabil din partea forului ierarhic superior, după evaluarea de la sfârşitul lunii ianuarie. „Fiecare funcţionar public, atât de execuţie, cât şi de conducere, este evaluat la nivelul ministerului de care aparţine. Noi suntem evaluaţi la nivel de Agenţie Naţională, aceste evaluări au avut loc la finele lunii ianuarie. Eu am primit un calificativ „Foarte Bine”. Nu am niciun fel de temere că activitatea pe care am desfăşurat-o la conducerea APIA Gorj ar putea fi apreciată ca nesatisfăcătoare”, a declarat Negrea.

Vizualizări: 659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: