Şeful de post îi ia apărarea poliţistului profanator de cadavre

INCREDIBIL!! Şeful poliţistului din Padeş care a lăsat două cadavre în văzul lumii pentru a-şi rezolva problemele din Prefectură, a declarat că angajatul său a fost la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi nicidecum la Prefectură. Mai mult decât atât, acesta sugerează că transportul cu papucul a fost ultima soluţie după ce Medicina Legală nu a vrut să facă acest lucru.

În urmă cu câteva zile vă prezentam cazul unui poliţist din comuna Padeş care trebuia să transporte la Serviciul de Medicină Legală din Târgu-Jiu două cadavre dar a poposit timp de aproximativ o oră în faţa Prefecturii pentru a-şi rezolva nişte probleme. Inspectoratul Judeţean de Poliţie a început imediat cercetările împotriva agentului de poliţie de la Padeş dar încă nu i s-a stabilit încadrarea faptei. Şeful de post din comună dezminte faptul că subalternul lui a mers în Prefectură pentru a-şi rezolva problemele şi susţine că acesta a fost la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru a lua aprobările necesare ca să ducă cadavrele la necropsie.

Cercetările sunt în desfăşurare

Costin Băcanu, agent de poliţie în comuna Padeş, a lăsat în urmă cu câteva zile cadavrele a doi bărbaţi timp de aproximativ o oră în faţa Prefecturii Gorj. Localnicul care-l însoţea pe agent a declarat atunci că omul legii a mers până în prefectură să-şi rezolve câteva probleme. Echipa postului de televiziune Gorj TV a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie cu privire la această întâmplare şi agentul de la Padeş a fost cercetat în regim de urgenţă. Chiar dacă evenimentul a avut loc pe 29 septembrie, până acum nu a fost stabilită încadrarea faptei lui Costin Băcanu. „Cercetările disciplinare dispuse împotriva agentului de poliţie din comuna Padeş nu au fost finalizate încă. Urmează ca la finalizarea acestora să fiţi înştiinţaţi cu privire la măsurile dispuse împotriva lui”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Şeful de post: „Poliţistul a mers să rezolve problemele celor două cadavre“

Contactat telefonic, şeful de post din comună, Tudor Constantin, îi i-a apărarea subalternului şi susţine că acesta ar fi fost la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru a lua aprobările necesare să ducă cele două cadavre la Serviciul de Medicină Legală. Totodată şeful de post susţine că cele două cadavre nu au fost de fapt abandonate, ci au fost lăsate în grija unui cetăţean din comună care s-a oferit să-l ajute pe omul legii să ducă cele două trupuri neînsufleţite la morgă. „ Eu nu ştiu exact ce se întâmplă pentru că nu sunt în localitate, dar cele două cadavre nu au fost abandonate în faţa Prefecturii. Ele au fost însoţite de un agent de poliţie care trebuia să meargă sa ia nişte aprobări de la IPJ şi apoi să le ducă pentru efectuarea necropsiei. Eu am făcut verificări şi nu cred că este adevărat aşa ceva. Nu pot să afirm sau să infirm cât au stat cadavrele în faţa Prefecturii doar că nu au fost abandonate, poliţistul nu a mers să-şi rezolve problemele personale ci ale celor două cadavre“, a spus Constantin.

Medicina legală a refuzat să-i transporte-

Şeful de post susţine că instituţiile abilitate să facă transportul nu au putut să facă acest lucru aşa că s-a luat această hotărâre. „Situaţia este mult mai complicată decât pare, pentru că în momentul în care s-a efectuat cercetarea la faţa locului pe raza localităţii Padeş s-au întâmpinat nişte greutăţi pentru că persoanele decedate nu aveau prieteni sau rude apropiate şi era necesară efectuare necropsiei. S-au întâmpinat greutăţi şi la efectuare transportului, pentru că majoritatea cetăţenilor au refuzat să-l însoţească pe poliţist să depună cele două cadavre la morga Spitalului Motru, şi în ultima instanţă s-a luat hotărârea să fie duse la Târgu-Jiu. Eu nu comentez cât au stat în faţa Prefecturii. V-am spus că nu este legal, dar au fost transportate cu acel mijloc de transport în lipsa altor mijloace nepuse la dispoziţie de alte instituţii. Nu ştiu dacă este legal sau nu”, a declarat Tudor Constantin, şeful de post al Comunei Padeş. Contactată telefonic, Claudia Beldeanu, director la Medicina Legală, nu a putut fi găsită pentru a explica de ce nimeni de la această instituţie nu a mers să ridice cadavrele.

Aşteptăm cu interes finalizarea anchetei poliţiştilor care durează foarte mult…

Citeste si:

http://www.pandurul.ro/Eveniment/2009-09-30/Doi+morti%2C+abandonati+de+Politie+in+fata+Prefecturii

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: