Şeful Diviziei Energetice, de acord cu reducerea salariului

Directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia, Ionel Ilie, agreează solicitarea Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), de reducerea a salariilor conducătorilor din CE Oltenia. Ionel Ilie a spus că nu s-ar rezolva astfel problemele companiei dar că trebuie luate măsuri şi în ceea ce priveşte remuneraţia şefilor dacă sunt probleme financiare în companie, şi nu doar de la salariaţi.

FNME a cerut administraţiei CE Oltenia să coreleze salariile conducătorilor cu situaţia economico-financiară a companiei. Directorul Ionel Ilie spune că este de acord cu această cerinţă a sindicatelor. "Sunt de acord să mi se reducă din salariu. Acum, vedeţi, noi la ce probleme avem putem să plecăm toţi acasă, toţi conducătorii. Nu ştiu cât s-ar simţi la cost. Când este criză trebuie să simtă toţi. E normală solicitarea sindicatelor pentru că atunci când nu merge treaba să stea mai mult acasă, ca procent, cei care sunt TESA, neproductivi, şi TESA neimplicaţi tehnic. Şi finanţiştii au mai puţin de calculat şi personalul are mai puţine situaţii de făcut", a declarat Ionel Ilie, directorul Diviziei Energetice.
Directorul CE Oltenia spune că ar fi normal ca şi şefii din companie să intre în şomaj tehnic, la fel ca şi minierii şi energeticienii. "Este un program la care să ne sacrificăm toţi, inclusiv conducerea. Eu am spus că prima dată noi, conductorii, să dăm exemplu şi să stăm şi noi, chiar dacă venim zi de zi la serviciu să fim plătiţi cu 75% din salariu, ca şi când am sta acasă. Eu am impus, să se aplice la toţi. În primul rând la TESA, vorbesc de CEO, de aici, aşa mi se pare firesc. Normal ar fi să se aplice. Eu nu am decât un vot în Directorat, nu ştiu ce votează ceilalţi, dar eu aşa votez, să ne sacrificăm toţi. Prima dată trebuie să dăm noi conducătorii exemplu", a mai spus directorul Ionel Ilie.

Vizualizări: 3,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: