Ce spun liderii FNME şi SMEO despre revocarea directorilor CEO

Părerile liderilor sunt împărţite când vine vorba de revocarea şefilor de unităţi miniere şi de sucursale. "Este lipsă de profesionalism", a spus liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) legat de hotărârea Directoratului din data de 8 martie. "În unităţi începuseră să se coaguleze cercuri de interese", crede Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), care a dat de înţeles că administraţia CE Oltenia a luat o decizie bună când a schimbat directorii promovaţi în urmă cu două săptămâni.

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a anulat hotărârea din 29 februarie prin care a numit directorii unor cariere miniere şi sucursale. Motivul ar fi că în lista cu circa 15 nume de directori s-ar fi strecurat persoane cu dosar penal sau care sunt cercetate disciplinar. Acum, compania vrea să organizeze concursuri pentru a stabili noi conducători pentru cariere şi termocentrale. Unii liderii de sindicat din minerit spun că revocarea respectivilor conducători a fost o decizie bună pentru că în unităţi începuseră să se coaguleze cercuri de interese.
Liderul SMEO, Gabriel Căldărușe, spune că printre cei numiţi prin hotărârea din 29 februarie mai erau și șefi de cariere care meritau, totuşi, să rămână în funcție. "Există anumite lucruri care ne-au nemulţumit şi pe noi. Și aici nu trebuie să ascundem faptul că efectiv începuseră deja anumite cercuri de interese să-şi numească anumiţi oameni în conduceri. Acum nu putem spune, din acele numiri au existat foarte mulţi oameni din acei domni directori care putem spune că sunt şi specialişti, care au dat dovadă inclusiv pe partea de integritate, de moralitate, de o înaltă ţinută, dar după câte se pare, s-au mai strecurat şi alţii. Şi acum, dacă urmărim cu atenţie, chiar acel comunicat de luni sau de marţi prin care cineva cerea imperativ numirea pe funcție a acestor domni", a declarat Gabriel Bălăceanu, președintele SMEO.

Mitrescu (FNME): Nişte diletanţi
Sindicaliștii din Federația Națională Mine Energie (FNME) au o cu totul altă părere. Directoratul a făcut o bulibășeală, spune președintele Pârvulescu. "Este lipsă de profesionalism. Nu poți tu ca Directorat să dai o decizie, iar după o săptămână sau cât a trecut de la acea decizie, prin anumite intervenţii ale unora sau altora, mai mult sau mai puțin normale, pentru că ai suspiciuni asupra 2-3 oameni de acolo, din lista respectivă, să-i revoci pe toți și prin revocarea asta să faci o bulibășeală mai mare de cât a fost până acum în activitatea minieră, în această companie”.
Și sindicalistul Constantin Mitrescu a criticat decizia Directoratului privind revocarea conducătorilor unităților. "Mi se pare un diletantism. Au luat o hotărâre, după care au zis "Stai! Nu am făcut bine". Se comportă ca niște diletanți cei care fac asemenea mișcări. Asta dă dovadă că Direcția Personal este condusă de femeia de serviciu. Așa pot să-i spun doamnei Petruța", a comentat prim-vicepreşedintele FNME.
Administraţia CE Oltenia şi-a propus să finalizeze selecţia noilor conducători din cariere şi termocentrale până la finalul lunii martie.

Vizualizări: 5,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: