Şeful mascaţilor din Gorj, audiat la instanţă

Procesul de corupţie în care este inculpat agentul Gabriel Negoiţă l-a adus miercuri în faţa instanţei pe şeful Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Gorj, comisarul Alin Lăzăroiu. Acesta a fost propus ca martor chiar de către inculpat, pentru că, în trecut, cei doi au fost colegi în cadrul Poliţiei Municipale, iar Lăzăroiu a venit la instanţă pentru a-l vorbi de bine pe cel care i-a fost alături la început de carieră.

Şeful mascaţilor a menţionat că la începutul activităţii sale a avut sprijinul atât al lui Negoiţă, cât şi al altor poliţişti, el neputând să spună vreun lucru rău din activitatea celui care este inculpat în acest dosar. A menţionat că în perioada în care a fost şef la Resurse Umane în cadrul IPJ Gorj, înainte de a fi în fruntea SAS, nu a avut cunoştinţă ca Negoiţă să fi săvârşit vreo abatere care să îi aducă vreo sancţiune.

Procurorul de caz l-a întrebat însă pe martor dacă Negoiţă avea calitatea de organ de anchetă, iar răspunsul a fost unul pozitiv, ceea ce l-a determinat pe reprezentantul Parchetului să formuleze încă o acuzaţie la adresa inculpatului. Acuzaţiile au legătură cu fapte de corupţie pentru care acesta este judecat de aproape doi ani. Agentul este acuzat că lua diverse bunuri sau chiar bani de la persoane care aveau probleme penale şi voiau să scape de ele, deşi, de cele mai multe ori, Negoiţă nu avea o legătură directă cu cazurile respective. Recent procurorii au dispus scoaterea lui de sub urmărirea penală pentru acelaşi gen de acuzaţii într-un alt dosar disjuns de cel în care a fost trimis în judecată. El a depus decizia respectivă şi la instanţă pentru ca judecătorul de caz să afle de rezoluţia procurorilor.

Interesant este că în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Gorj, procurorii şi-au bazat cercetările şi pe denunţuri ale unor persoane despre care, pe parcursul judecăţii, s-a aflat că nu au depus astfel de delaţiuni. Documentele din dosar arată că, de exemplu, unul dintre denunţători nu a fost la sediul DGA în ziua în care figurează denunţul său înregistrat la această instituţie, nimeni neputând să explice cum a fost posibil aşa ceva.

De neexplicat a rămas şi citarea la termenul de miercuri a unui bărbat care a părăsit sala imediat după ce i-a fost strigat numele. Omul a spus că nu are nicio treabă cu procesul, dar că a venit pentru că a fost citat să se prezinte la instanţă. Numele său coincidea cu al unui poliţist care trebuia să fie audiat ca martor, nimeni neştiind cum de a fost trimisă citaţia la cel care nu avea treabă cu dosarul.

Gabriel Negoiţă s-a declarat şi acum nevinovat şi susţine că va dovedi acest lucru până la finalul procesului.

Vizualizări: 4,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: