Despăgubiri triplate pentru un accident neobişnuit

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au pronunţat miercuri sentinţa definitivă pentru un şofer din Văgiuleşti, condamnat cu câteva luni în urmă de Judecătoria Motru la închisoare cu suspendare pentru că a omorât, din greşeală, o bătrână pe care, de fapt, voia să o ajute să îşi îndrepte un gard.

Instanţa a confirmat verdictul de la Motru pe latură penală, dar a triplat despăgubirile pe care inculpatul le are de achitat unei rude a victimei. „Majorează daunele morale acordate părţii civile Calotescu Vasilica de la 10.000 lei la 30.000 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate”, a decis instanţa.

Necazurile pentru Dumitru Ţughin au început în 6 mai 2015, când a mers cu o macara mecanică la o femeie pentru a o ajuta să îndrepte un gard de lemn care stătea să pice dacă era lăsat în continuare aşa.

După ce s-a apucat de treabă, bărbatul a întins peste stradă un cablu metalic pe care urma să îl folosească pentru a aduce gardul la poziţia normală. Cablul nu a fost însă semnalizat în nici un fel, macaragiul mizând pe faptul că femeia pe care o ajuta este în stradă şi le face ea semn şoferilor pentru a opri maşina la timp. Nu a fost însă să fie aşa, iar unul dintre şoferii care se îndrepta spre Motru a agăţat cablul respectiv care, în momentele următoare, a smuls un stâlp de care fusese legat. Stâlpul a fost proiectat apoi în şosea, unde a lovit-o în plin chiar pe femeia care spera să îi fie îndreptat gardul. Decesul acesteia s-a produs instantaneu, iar acum Ţughin a fost găsit responsabil pentru cele întâmplate. În cele din urmă, bărbatul a primit o condamnare de 2 ani şi o lună, executarea fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani.

Vizualizări: 1,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: