Evazionist condamnat, judecat pentru noi ţepe

Trei martori au fost audiaţi luni într-un dosar în care un gorjean este acuzat de evaziune fiscală, bărbatul având deja o condamnare la activ pentru astfel de fapte. Dorin Gilorteanu a fost trimis în judecată la începutul anului, după ce anchetatorii au descoperit că firma sa ce vindea materiale de construcţii nu emitea documente contabile sau nu înregistra în contabilitate facturile emise de alte firme.

Unul dintre martorii audiaţi la termenul de luni a menţionat în faţa instanţei că are şi acum de recuperat de la firma inculpatului peste 100.000 de lei. Gilorteanu a luat marfă pentru care a emis cecuri bancare fără să aibă necesarul de bani în cont. O altă martoră a precizat că şi ea a păţit la fel cu ani în urmă, dar că, între timp, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pe inculpat la plata datoriilor şi, în cele din urmă, femeia şi-a primit sumele datorate.

Ea a precizat că nu înţelege de ce mai este chemată pe la instanţă pentru fapte întâmplate cu un deceniu în urmă şi de care nici nu îşi mai aducea aminte dacă nu era citată. Alţi martori urmează să fie şi ei audiaţi la termenul viitor, stabilit pentru începutul lui 2019, bărbatul susţinând că nu ar fi vinovat de acuzaţiile care îi sunt aduse.

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: