Șeful Poliției Locale Rovinari îl acuză pe primar de abuz în serviciu

Scandalul izbucnit între primarul din Rovinari, Robert Filip, și șeful Poliției Locale, Dumitru Bengulescu, continuă cu noi declarații. Bengulescu îl acuză pe primarul Filip de abuz în serviciu și îi transmite acestuia că pentru a înființa Direcţie de Poliţie Locală la Rovinari mai are nevoie de cinci mii de locuitori în oraş.

 Șeful Poliției Locale din Rovinari, Dumitru Bengulescu, a precizat într-un drept la replică faptul că autoritățile locale din oraș încalcă legea. Bengulescu susține că scopul lui Filip, încă de când a venit în fruntea primăriei, este acela de a-l înlătura din funcția de conducere. Cât despre transformarea Serviciului de Poliție Locală în Direcție de Poliție Locală, Bengulescu spune că este o aberație pentru că orașul Rovinari avea, la 31.12.2016, 12.800 de locuitori, iar Vârț 637 locuitori.

Legea prevede un polițist local la mia de locuitori, numărul existent la ora actuală respectând legea, 13 polițiști locali la 13.437 de locuitori. ”Pentru constituirea unei direcții este necesar un număr de minimum 15 posturi de execuție. Primarul, dacă vrea să facă Direcție de Poliție Locală, trebuie să mai aducă nişte mii de oameni în oraș. De unde îi aduce? Este un abuz și o încălcare a legii”, a spus Dumitru Bengulescu, șeful Poliției Locale Rovinari. Acesta a mai spus că primarul minte când spune că a obținut avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici pentru transformarea serviciului ori a indus în eroare instituția publică pentru că în ordinul prefectului din februarie 2014 se arată clar că la Rovinari Serviciul de Poliție Locală trebuie să aibă 13 posturi. ”Problemele sunt mai vechi, sunt de pe timpul tatălui acestuia. Eu am fost secretarul orașului Rovinari și am venit prin transfer la Poliția Locală prin dispoziția lui Dorin Filip în anul 2011”, a mai spus Dumitru Bengulescu, șeful Poliției Locale Rovinari.    

Vizualizări: 2,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: