Camere video cu infraroşu şi detector de mişcare la o şcoală din Gorj

O şcoală din municipiul Târgu Jiu poate fi declarată ca fiind cea mai bine supravegheată dintre toate şcolile din Gorj. Clădirea este monitorizată non stop, fiind dotată cu nu mai puțin de 16 camere de supraveghere, o parte din ele cu sistem infraroșu. Mai mult, aproape toate birourile sunt dotate cu sisteme de detectare a mișcării, fiind singura școală din acest județ care se poate lăuda cu astfel de dotări.

Şcoala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu dispune în acest moment de cel mai performant sistem de supraveghere video. Sistemul a fost montat la finele lunii decembrie a anului trecut, însă conducerea unităţii de învăţământ se mândreşte cu această achiziţie despre care spune că oferă siguranţă maximă şi elevilor, dar şi bunurilor şcolii.

Camerele video au fost montate doar la intrări pe holuri, unele din ele fiind cu sistem infraroșu. ”Un sistem monitorizat, cu toate aprobările necesare de la Poliție, cu toate avizele necesare. Suntem singura școală din oraș care deține un astfel de sistem. Noi am fost de altfel și primii care au introdus sistemul de supraveghere video, numai că nu era extrem de performant. Acum avem un sistem performant. Sunt 16 camere, unele în interior, altele în exterior, unele cu infraroșu pentru zi/noapte. În special sunt supravegheate intrările”, a spus Aurel Popescu, directorul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

 Dotări de excepție

Măsura implementării unui astfel de sistem de supraveghere vine  în contextul în care școala ”Alexandru Ștefulescu” este și printre cele mai dotate unități de învățământ din județ. Dotările ei lasă cu mult în urmă alte școli de municipiu, iar cu cele din mediul rural nici nu există comparație. ”Școala are dotări de excepție, fiecare sală de clasă are aer condiționat, nu cred că mai găsiți undeva în județul Gorj, fiecare sală are laptop și videoproiector, fiecare sală de clasă are un mobilier adecvat, multe săli de clasă au table inteligente, valoarea lor este foarte mare și din cauza riscurilor am hotărât să punem cel mai performant sistem pentru a nu avea emoții și a nu sta cu frică”, a mai spus Aurel Popescu, directorul școlii.

Potrivit conducerii, sistemul video, dar și celelalte dotări au fost achiziționate cu sumele strânse de Asociația Părinților, dar și pe baza donaţiilor de 2% din impozitul pe salariu făcute de părinţii copiilor. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: