Vrea să scoată un sac de bani din buzunarele consilierilor locali

Un consilier local PSD a deschis la finele săptămânii trecute o acțiune în instanță împotriva Consiliului Local Fărcășești. Social democratul Marius Bălu susține că primarul liberal și consilierii lui au aprobat o hotărâre ilegală prin care au luat bani de la niște investiții în derulare pentru a demara o lucrare la Liceul Tehnologic Roșia Jiu.

Marius Bălu, consilier local PSD la Fărcășești, a cerut instanței să anuleze o hotărâre de Consiliu Local aprobată în vara anului trecut. Bălu spune că hotărârea a fost ilegală și că cel mai probabil Curtea de Conturi va dispune recuperarea banilor de la consilierii care au fost de acord să voteze. ”Eu am spus încă de la început că au comis o ilegalitate. Nu poți să faci o rectificare în acest fel, să iei banii de la niște lucrări în desfășurare și să-i dai conducerii liceului ca să facă o lucrare de anvelopare. Primăria trebuia să facă lucrarea, nu conducerea școlii. Este vorba despre 120.000 lei, banii vor fi imputați consilierilor care au votat acest proiect”, a spus Marius Bălu, consilier local PSD.
În sprijinul social democratului este și Prefectura Gorj, care a înștiințat primăria că hotărârea este ilegală. De altfel, într-o adresă trimisă Consiliului Local, Instituția Prefectului cere anularea hotărârii, în caz contrar se va adresa instanței de contencios-administrativ. ”Ei nu au avut nicio documentație în spate. Instituția Prefectului cere Consiliului Local să anuleze această hotărâre cu celeritate, însă hârtia nu a fost luată în calcul la ultima ședință de Consiliu Local. Instanța va demonstra că este ilegală”, a mai spus Marius Bălu, consilier PSD.

Vizualizări: 2,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: