Şeful proxenetului din CE Oltenia, lider PSD!

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a încercat să paseze scandalul proxenetului plătit de companie în curtea Partidului Democrat Liberal. Fostul vicepreşedinte PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel, conduce de doi ani compania, dar nu a avut timp suficient pentru a lua măsuri cu angajaţii pontaţi fictiv, printre care se numără şi Benoni Bejinaru, fapt descoperit de procurorii DIICOT. Ciurel şi presa care îi cântă în strună au aruncat vina pe PDL, tocmai pentru a acoperi faptul că proxenetul era pontat de şefii actuali, lideri marcaţi ai PSD. Şeful lui Benoni Bejinaru era inginerul Răzvan Ardeiu, cel care a şi postat pe facebook o fotografie a lui cu Liviu Dragnea la o şedinţă a PSD. Ardeiu este pasibil de concediere, dar refuză să comenteze situaţia.

Şeful Secţiei Electrice de la Cariera Roşiuţa, Mihai Caragea, a declarat că Benoni Bejinaru venea la serviciu. Mai mult, el a indicat o persoană care se ocupa de pontajul la secţia respectivă şi care era şeful direct al proxenetului. Este vorba despre Răzvan Ardeiu, un inginer promovat politic acum un an. Caragea a explicat şi cum se face pontajul. „Eu nu ştiu despre cazul acesta. Nu am informaţii. Nu eram şeful lui Bejinaru, şeful lui era Răzvan Ardeiu. Şef de secţie. Eu nu-s şeful lui Bejinaru. Eu sunt adjunct şef carieră. Ca să înţelegeţi dvs., e directorul de unitate şi eu sunt ca un fel de director adjunct. (...) Nu ştiu, întrebaţi şeful care-l coordona. Maistrul, cum se spune în minerit, sau conducătorul formaţiei de lucru Şoşoi. Maistrul are o carte de pontaj. Are 10-20-30 de oameni. Dimineaţa face apelul, la sfârşitul programului contraapelul, le dă de lucru“, a explicat acesta.

Şeful Caragea despre proxenet: Venea continuu la serviciu!

Chiar dacă o anchetă a DIICOT şi a CE Oltenia arată că Benoni Bejinaru lipsea de la serviciu, inginerul Caragea ştie altceva. „A fost arestat că făcea nu ştiu ce în afara programului. Eu cred că era în concediu în perioada aia, a avut bilet la mare. Ca orice angajat al CEO, are bilet de odină. Îl ştiam, cum să nu. Îl ştiu toţi oamenii din întreprindere. Venea continuu la serviciu. Era programat să vină la serviciu, venea continuu. Aşa am informaţii“, a explicat acesta.

Contactat telefonic, şeful lui Benoni Bejinaru, Răzvan Ardeiu, a refuzat să comenteze. „Nu ştiu despre ce vorbiţi“, a spus acesta înainte să închidă telefonul. Alte surse din companie susţin că în vizorul conducerii CEO a intrat şi Cătălin Târlea. Pontajul ar fi fost girat de acesta, în lipsa lui Ardeiu. Cătălin Târlea este de fapt şef la Secţia Electrică, nu la Mecanică. Surse din companie susţin că în urma verificării s-a constatat că Târlea îi cam făcea treaba lui Ardeiu „care nu se prea pricepe“. Târlea a declarat pentru Pandurul că nu este implicat în această poveste şi că nu ştie să fi fost sancţionat. „Eu nu ştiu nimic. N-am pontajul în atribuţii. Am avut două săptămâni. Eu sunt în concediu, la Costineşti“, a declarat inginerul.

PROSTITUATE PENTRU ŞEFI

DIICOT a menţionat într-un comunicat de presă că proxenetul Benoni Bejinaru intra în graţiile şefilor plasându-le prostituate. „Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de 8 ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu”, arată DIICOT. 

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: