Liberalii şi pesediştii pun la cale demiterea celui mai bun viceprimar PDL

Unul dintre cei mai buni viceprimari democrat-liberali riscă să fie demis de PSD cu sprijinul aliaţilor din PNL. Este vorba despre Ion Mândruţ, viceprimarul de la Hurezani, pentru care consilierii PSD au iniţiat un proiect de hotărâre ce urmează să fie dezbătut în şedinţa din luna august. Deşi PSD nu are majoritate în Consiliul Local Hurezani, social-democraţii se bazează pe sprijinul consilierilor liberali, care în mod normal ar trebui să fie de partea actualului viceprimar dat fiind faptul că PDL şi PNL au decis să fuzioneze.

Ion Mândruţ nu mai este dorit în funcţia de viceprimar după ce a adus 33,8% din voturi pentru PDL la alegerile europarlamentare. Întrucât social-democraţii îl consideră un real pericol pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, consilierii PSD de la Hurezani au iniţiat zilele trecute un proiect de hotărâre în vederea demiterii viceprimarului. Asta în condiţiile în care PDL şi PNL au majoritate în Consiliul Local Hurezani. Social-democraţii se aşteaptă ca unul dintre consilierii liberali să treacă de partea lor, mai ales că ar avea afinităţi faţă de PSD.

Primarul Gheorghe Cîrstea este foarte rezervat în declaraţii atunci când vine vorba de schimbarea viceprimarului. „A fost iniţiat un proiect de hotărâre pentru schimbarea viceprimarului. Proiectul a fost afişat public şi va fi dezbătut în şedinţa din luna august. În rest, nu fac nici un fel de declaraţie pe marginea acestui subiect”, spune Gheorghe Cîrstea, primarul de Hurezani.

Liderul PDL Gorj este convins că primarul PSD nu doreşte schimbarea viceprimarului şi că toate mişcările se fac de la nivel judeţean. „Liderii PSD Gorj vor să schimbe viceprimarul de la Hurezani pentru că a obţinut un rezultat bun la alegerile europarlamentare, reprezentând un pericol pentru ei la prezidenţiale. Sunt convins că, dacă ar fi după el, primarul nu ar dori schimbarea viceprimarului pentru că au colaborat foarte bine. În plus, Ion Mândruţ este unul dintre cei mai buni viceprimari din judeţ pe probleme de fond funciar”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul PDL Gorj.

PSD se bazează pe trădarea liberalilor

Consiliul Local Hurezani are următoarea componenţă: 3 consilieri PSD; un consilier PC; un consilier PP-DD; 4 consilieri PDL şi 2 consilieri PNL. Deşi nu au majoritate, social democraţii se bazează pe trădarea unui consilier PNL, căruia i s-a promis deja funcţia de viceprimar. Viceprimarul Ion Mândruţ nu exclude posibilitatea ca proiectul iniţiat de PSD să fie aprobat cu sprijinul PNL. „În data de 30 iulie a fost iniţiat un proiect de hotărâre de către grupul PSD-PC pentru demiterea mea. Ca motivare se arată că pot crea o altă majoritate în Consiliul Local. Deocamdată, nu am avut nici o discuţie cu liberalii, dar există posibilitatea să treacă de partea PSD, unul dintre consilieri fiind contracandidatul meu la funcţia de viceprimar”, a declarat Ion Mândruţ.

Consilierii liberali, ameninţaţi cu excluderea

În condiţiile în care vor vota pentru demiterea viceprimarului PDL, consilierii liberali de la Hurezani vor fi excluşi din partid. „Sper ca liberalii să respecte deciziile partidului. Le spun foarte clar că dacă trec peste decizia partidului vor fi excluşi. În acest moment suntem într-o bătălie electorală şi nu ne permitem trădări sau compromisuri. Sper să fiu foarte bine înţeles, consilierul liberal care va trăda nu-şi va duce mandatul până la capăt. A doua zi după ce va aproba proiectul de hotărâre îi voi trimite adresă de excludere din partid”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj. Această idee este susţinută şi de liderul PDL Gorj. „La Hurezani, avem majoritate în Consiliul Local şi nu cred că vreunul dintre colegii mei consideră că trebuie să pierdem viceprimarul. În condiţiile în care au altă poziţie vor aduce atingere obiectivelor partidului şi dacă este aşa le recomand să se uite pe statutul partidului mare unde scrie foarte clar că sancţiunea este excluderea”, a declarat Dan Vâlceanu.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: