Șeful Salubrizării din CJ Gorj spune ca a găsit terenul unde va trata deșeurile. Dar nu spune unde se muta mirosul

Consiliul Județean Gorj a identificat un teren pe care va fi construită stația de sortare și tratare a deșeurilor, spune Luis Popa, directorul Direcției Județene de Management Integrat al Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj.

După ce au avut loc o serie de dezbateri și discuții pe această temă, la care au fost prezenți locuitori din municipiul Târgu Jiu, se pare că stația de tratare va fi amplasată la 25 de km de oraș.

În repetate rânduri, cetățenii s-au plâns de mirosul îngrozitor care vine de la groapa de gunoi administrată de Polaris și s-au opus aplasării stației de tratare în apropierea locuințelor.

”La nivelul Consiliului Județean am găsit un teren. Este la aproximativ 25 km de Târgu Jiu. Deja am început să facem studiu de oportunitate. După ce vom termina acest studiu îl vom prezenta în cadrul Adunării Generale să votăm pentru a demara procedurile. Dacă totul este bine, eu sper ca măcar în 6-7 luni de zile să urcăm documentația pe SEAP. Sunt două variante: ori vine statul și construiește stația de tratare, după care scoate la licitație și câștigă un operator, ori statul vine cu terenul, iar un privat vine și construiește pe acel teren. Nu este vorba de o firmă X sau Y. La această licitație se poate prezenta orice firmă din România”, a spus Luis Popa la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: