Modalitate de prelucrare a lânii, propusă de tineri din Novaci. Cum îi puteți susține!

Niște adolescenți din Novaci propun o afacere care presupune prelucrarea lânii.

Participă la etapa finală a Maratonului pentru Educație Antreprenorială cu un concept numit Ladoterm - Firu magic al lânii. 

Propunerea lor este LadoTerm, un produs natural 100%: ”Deoarece oile produc în mod natural lână, folosim doar o fracțiune din energia consumată pentru a produce alte tipuri echivalente de izolație fabricate de om. Cea mai mare parte din această energie este necesară pentru spălarea lânii înainte de a fi folosită. De fapt, lâna de oaie necesită mai puțin de 15% din energia utilizată pentru fabricarea vatei de sticlă, deci din punct de vedere al sustenabilității există doar un câștigător și anume LadoTerm”, transmit tinerii.

Lână de oaie este cea mai puțin inflamabilă dintre toate fibrele naturale, datorită conținutului ridicat de azot. Temperatura de aprindere este de 560 °C aceasta fiind de aproximativ două ori mai mare decât cea a lemnului (270°C). Pentru ardere este necesar un conținut de oxigen de min. 25%. Deoarece în aerul înconjurător conținutul de oxigen este de numai 21% flăcările sunt puternic inhibate.

Nu necesită nici o substanță ignifugă și, prin urmare, nu generează gaze toxice în caz de incendiu. Izolația LanaTerm acționează practic că o barieră împotriva focului. Ladoterm poate absorbi o treime din greutatea proprie în umiditate fără a-și pierde calitatea izolației.

În competiția care are loc astăzi la București au nevoie și de încurajări pe paginile de socializare. Intrați pe instagram si Facebook  si dati like.

Vizualizări: 683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: