Şeful Secţiei Cardiologie, decedat pe patul de spital

Colectivul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu este în doliu. Cunoscutul cardiolog Grigore Lupescu jr. s-a stins din viaţă miercuri, 26 septembrie, la vârsta de doar 55 de ani. Medicul a murit chiar în spitalul în care lucra.

Grigore Lupescu jr. era şeful secţiei Cardiologie a Spitalului Judeţean, secţie pe care o conducea din anul 2016. Doctorul avea probleme medicale de mai multă vreme, însă în ultimul timp s-a simţit din ce în ce mai rău. Zilele trecute s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde a fost internat pe secţia ATI. Urma să fie transferat la o unitate medicală din Bucureşti, dar starea sa s-a agravat, iar miercuri şi-a dat ultima suflare pe patul de spital.

„Este o pierdere grea pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, pentru că domnul doctor Lupescu a fost un medic de excepţie. Nu doar din punct de vedere profesional, ci şi ca om. Era şef de secţie la Cardiologie. Din câte cunosc, avea probleme cu inima. În urmă cu ceva timp s-a simţit mai rău. Mi-a solicitat să iasă din contractul de gărzi. Zilele trecute s-a simţit rău şi s-a prezentat la spital, la ATI, pentru investigaţii”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Trupul neînsufleţit al medicului Grigore Lupescu jr. va fi depus la capela „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu. Grigore Lupescu jr. a publicat alături de tatăl său, de asemenea un mare medic, mai multe lucrări ştiinţifice şi cărţi de specialitate. Cei doi se află pe lista membrilor Societăţii Române de Cardiologie.

Vizualizări: 9,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: